Pozornica

Vojin Ćetković otvara 17. Teatarfest "Doboj 2016"

Vojin Ćetković otvara 17. Teatarfest "Doboj 2016"
Vojin Ćetković otvara 17. Teatarfest "Doboj 2016"

DOBOJ - Poznati srpski glumac Vojin Ćetković, i predstava "Noć bogova", beogradskog "Zvezdara teatra" u kojoj igra glavnu ulogu, otvoriće 17. Teatarfest "Doboj 2016", koji će na sceni Centra za kulturu i obrazovanje Doboj biti održan od 29. maja do 3. juna.

U takmičarskom dijelu festivala biće odigrano ukupno pet predstava pozorišta iz Beograda, Tuzle, Šabca, Gradiške i Banjaluke, a ocjenjivaće ih tročlani žiri na čelu sa poznatim bh. glumcem Vladom Keroševićem.

 "U predstavi 'Noć bogova' igraju i Dejan Lutkić, i Nebojša Ilić. Ta predstava treba da bude 'mamac' za naše gledalište. Drugo takmičarsko veče imamo takođe odličnu predstavu : 'Budala na večeri', Narodnog pozorišta iz Tuzle. Šabačko pozorište sa predstavom 'Kidaj iz moje kuhinje' je na programu treće takmičarske večeri", kazao je Novak Radojčić, direktor Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.Domaći pozorišni stvaraoci iz Gradiške i Banjaluke publici će se predstaviti posljednje dvije večeri festivala, prvo će komadom Dušana Kovačevića i u režiji Luke Kecmana glumci Pozorišta iz Gradiške odigrati predstavu "Kumovi", a potom će prvaci Narodnog pozorišta RS odigrati komad "Sinovi umiru prvi".

"Nismo htjeli da podilazimo publici, da tražimo samo lake komedije, gdje bi publika u svakoj predstavi tražila smijeh, neke komične situacije, nego nam je želja da se publika više izgrađuje, da obrati pažnju na dramsko dešavanje, na glumce, kvalitet glume", kaže Vojo Čakarević, stručni saradnik u Centru za kulturu i obrazovanje, te dodaje da u Doboj dolaze veliki ansambli, pa predstavama ne dominira samo jedan glumac.

U čast pobjednika festivala glumci Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke, šeste večeri festivala odigraće komediju "Celo telo tu me boli", koju je po tekstu Ežena Joneska režirao Nikola Pejaković.

 Tročlani žiri dodijeliće nagrade za najbolju predstavu, mušku i žensku ulogu, a najbolju predstavu proglasiće i dobojska publika, koja će imati priliku da glasa nakon svake večeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije