Pozornica

Za kulturu oko 112.000 KM

Za kulturu oko 112.000 KM
Foto: N.N. | Za kulturu oko 112.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate javnog konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture od raspodjele dijela prihoda od igara na sreću u 2017. godini.

Ministarstvo će podržati 19 projekata, i to 18 projekata koji se odnose na decentralizaciju u kulturi i jedan projekat koji se odnosi na međunarodnu saradnju, za šta je obezbijeđeno 111.656,80 KM.

Dio novca, između ostalih, dodijeljen je Srpskom pjevačkom društvu "Iva" iz Doboja, UG "Dobri medo" i UG "Nevid teatar" iz Banjaluke, UG "Prvi kadar" iz Istočnog Sarajeva, ali i UG "Vrapčići" iz Banjaluke, a svi rezultati javnog konkursa dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske.

"Projekti decentralizacije u kulturi promovišu umjetničke i kulturne sadržaje visokog kvaliteta domaće produkcije u srednje razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave, dok su projekti međunarodne saradnje podrška organizacijama, udruženjima i ustanovama  kulture koji koriste sredstva inostranih fondova", naveli su iz Ministarstva.

Pravo učešća na konkurs, koji je bio otvoren do 15. novembra 2017. godine, imale su organizacije, udruženja građana i ustanove registrovane za obavljanje kulturne djelatnosti u Republici Srpskoj. Na konkurs je pristiglo ukupno 28 prijava za sufinansiranje projekata, i to 26 projekata decentralizacije u kulturi i dva projekta međunarodne saradnje.

Komisija za ocjenjivanje i vrednovanje projekata je, na osnovu opštih i posebnih kriterijuma utvrđenih Pravilnikom o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću, izvršila procjenu, vrednovala i bodovala projekte te predložila listu projekata sa iznosima za njihovo sufinansiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije