Pozornica

Zanimljivosti Storyboarda

Zanimljivosti Storyboarda
Zanimljivosti Storyboarda

Zajednička izložba Miodraga Manojlovića i Nenada Maleševića pod nazivom "Storyboard" biće otvorena danas u Izložbeno prodajnom salonu Muzeja savremene umjetnosti RS (MSU RS) u Banjaluci, s početkom u 20 časova.

"Storyboard" podrazumijeva serije crteža koje su Manojlović i Malešević realizovali različitim sredstvima olovkom, temperama, tušem, olovkama u boji.

"U iščekivanju i konstruisanju neke konačne strukture, forma previzuelizacije, koja se najčešće koristi kao međufaza, zasnovana na jednostavnom narativnom nizu slika, sekvencionalnom oslikavanju, jeste 'storyboard'. Tabla - board podrazumijeva osnovu, cjelinu, u kojoj se sekvence priče strukturišu za jednu buduću formu, i u tom međuvremenu, međupriča treba da najavi, poreda, dočara neku sljedeću, potpunu i samodovoljnu priču", navodi se u katalogu koji prati izložbu, a koji potpisuju Aleksandra Sekulić i Maida Gruden.

U katalogu se dalje navodi da za pripremu filma, stripa, ali i medijskih formi, često kao pitch-ponuda i prodaja budućeg filma producentima budućeg stripa, izdavačima buduće reklame klijentima, storibord pokazuje budućnost, anticipira i izlaže potencijal.

Postavka predstavlja skup slika koje dvojica autora udružuju samo kao srodne po nastanku, dok se fokus pomjera na njihovu prošlost i značenje traži u početku.

Nenad Malešević je rođen u Sarajevu 1981. godine, diplomirao je na Smjeru za grafiku Akademije umjetnosti u Banjaluci. Suosnivač je i član Centra za vizuelne komunikacije "Protok".

Miodrag Manojlović je rođen u Mrkonjić Gradu 1979. godine, a diplomirao na Akademiji umjetnosti u Banjaluci na Odsjeku za slikarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije