Pozornica

Banjalučko studentsko pozorište oduševljava u Južnoj Koreji

Banjalučko studentsko pozorište oduševljava u Južnoj Koreji
Foto: N.N. | Banjalučko studentsko pozorište oduševljava u Južnoj Koreji

Na Internacionalnom festivalu pozorišta u Južnoj Koreji, članovi Banjalučkog studentskog pozorišta su pravi ambasadori kulture Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

Predstava "Božanstvena komedija" izazvala je veliko oduševljenje mnogobrojne festivalske publike koja je banjalučke glumce nagradila gromoglasnim aplauzom.

Zadovoljstvo nisu krili ni članovi ansambla Banjalučkog studentskog pozorišta, a svoje utiske podijelili su i u razgovoru za portal "Nezavisnih".

"Srećna sam što sam član Banjalučkog studentskog pozorišta i što sam dobila šansu da ispoljim svoju kreativnost i nastupim sa svojim koleginicama iz Banjaluke na svjetski priznatom i poznatom festivalu kakav je romantični festival u Čun Čonu. Uživamo u umjetnosti, gostoprimstvu i istočnjačkoj ljubaznosti", rekla je Vladana Savić, glumica.

U okviru festivalskog programa članovi BSP-a izveli su i dva performansa na ulicama romantičnog festivalskog grada.

Jelena Stojaković, umjetnički direktor Banjalučkog studentskog pozorišta istakla je da izbor predstave "Božanstvena komedija" i performansa nije slučajan, jer ti umjetnički sadržaji kroz pokret komuniciraju s publikom.

"Gostovanje na ovako značajnom festivalu je prilika da se BSP predstavi i svjetskoj publici. To nam je otvorilo nove puteve saradnje sa prestižnim institucijama kulture u ovoj azijskoj zemlji", istakla je Stojakovićeva.

Predsjednik Skupštine Banjalučkog studentskog pozorišta Sanja Vojvodić smatra da je prisustvo BSP najbolja promocija kulture Banjaluke, Republike Srpske i BiH u Južnoj Koreji, ali i uvod za razmjenu kulturnih sadržaja na višem nivou.

"Sa direktorom festivala Her Jaom Heonom koji je oduševljen našom predstavom, energijom mladih glumaca dogovorili smo nastavak saradnje na obostrano zadovoljstvo", kazala je Vojvodićeva.

Inače, Internacionalni festival u Južnoj Koreji okupio je pozorišta sa tri kontinenta i trajaće do 25.juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije