Pozornica

Zvornik: Počeo četvrti Festival dječijeg pozorišta

Zvornik: Počeo četvrti Festival dječijeg pozorišta
Zvornik: Počeo četvrti Festival dječijeg pozorišta

ZVORNIK - U Domu omladine Zvornik počeo je danas četvrti Festival dječijeg pozorišta, na kome učestvuju pozorišta iz Republike Srpske i Srbije.

Festival je otvorio direktor Doma omladine Đorđe Deurić, rekavši da su festivali i slične manifestacije biseri kulture, te da se treba boriti da što više djece dobije priliku da gledaju predstave.

Upravnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić rekla je da na festivalu nastupaju pozorišta iz Jagodine, Bačke Palanke, Malog Crnića, Banjaluke i Zvornika, kao domaćina Festivala.

"Festival je takmičarskog karaktera, pa će biti dodijeljeno osam nagrada, za glumu, režiju, dikciju, kolektivnu igru i druge", rekla je ona i dodala da će predstave ocjenjivati žiri u sastavu, direktor "Pozorišta mladih DIS" iz Banjaluke Novica Bogdanović, direktor Pozorišta iz Mrkonjić Grada Dubravka Nikolići i književnik Tode Nikoletić.

Festival je počeo predstavom "Zaljubiška" u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta, u režiji Božice Ostojić, dok će večera "Pozorište mladih DIS" iz Banjaluke izvesti predstavu "Sa one strane ulice" u režiji Milana Bogdanovića.

Drugog dana Festivala, Opštinsko amatersko pozorište "Branislav Nušić" – Dječija scena Malo Crniće izvešće predstavu "Nemušti jezik" u režiji Fuada Tabučića, a u petak, 2. decembra na programu je "Svinjareva tajna", Gradskog pozorišta Jagodina u režiji Petra Mitića.

Istog dana biće održana predstava "Sedam Snežana i jedan patuljak" u izvođenju Dramskog studija "Ars liberi" iz Bačke Palanke.

Podjelom nagrada, Festival će biti zatvoren u petak, 2. decembra, kada će nastupiti i gosti večeri dječiji književnici Tode Nikoletić i Dragutin Beg.

Organizator manifestacije je Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj Grad Zvornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije