Pozornica

Prijedor grad murala

Prijedor grad murala
Prijedor grad murala

PRIJEDOR - U prijedorskoj "Galeriji '96" u nedjelju uveče otvorena je izložba murala koje su proteklih sedam dana, u otvorenom slikarskom studiju, na zidovima galerije oslikavali studenti slikarstva.

`Pred vama su radovi deset studenata slikarstva, od prve godine do apsolvenata, koji su nastali u okviru projekta otvorenog studija 'Glavom na zid - likovne i muzičke intervencije u prostoru'`, rekao je otvarajući ovu neobičnu izložbu direktor prijedorske `Galerije '96` Tihomir Ilijašević.

On je dodao da je ideja o ovom projetku potekla od samih studenata te da radovi predstavljaju njihove prijedloge za izradu murala na zgradama širom Prijedora, odnosno ideje kako na najjeftiniji način uljepšati `tužne, sive i sumurne zidove`, a time ujedno i pokrenuti akciju - Prijedor grad murala.

Maja Bojić, student treće godine Akademije likovne umjetnosti, kojoj ovo nije prvi put da izlaže u Prijedoru, ali prvi put da radi jedan ovakav rad, kazala je da joj je sedam dana brzo prošlo te da je rad na zidovima bio osvježenje u odnosu na crtanje i slikanje na Akademiji.

`Svi smo nekako živnuli i bilo je baš zabavno. Ljudi su nas posjećivali, djeca su bila oduševljena, crtala su sa nama. Moj rad je kombinacija mojih starijih radova uz neke nove ideje i sa malo više boje. Zadovoljna sam našim radom`, dodala je Bojićeva.

Svečanost otvaranja izložbe upotpunio je nastup gitarskog dua iz Banjaluke koji su činili profesori gitare Vesna Milutinović i Saška Tarščinski.

Kako je ovo bila prva ovogodišnja izložba u `Galeriji '96` direktor Tihomir Ilijašević je stalnim posjetiocima Galerije, odborniku SO Prijedor Nadi č

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije