Vizuelna umjetnost

80 godina NUB RS: Predstavljena izložba "Njegujmo srpski jezik" (FOTO, VIDEO)

80 godina NUB RS: Predstavljena izložba "Njegujmo srpski jezik" (FOTO, VIDEO)
80 godina NUB RS: Predstavljena izložba "Njegujmo srpski jezik" (FOTO, VIDEO)

BANJALUKA - U prisustvu Milorada Dodika predsjednika RS i drugih uvaženih gostiju, povodom jubileja - 80 godina od osnivanja Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske (NUB RS) u ovoj ustanovi upravo je održana Svečana akademija i predstavljena izložba "Njegujmo srpski jezik".

Pored izložbe koja će obići sedam gradova, direktorica NUB RS Ljilja Petrović Zečić istakla je da će kampanja "Njegujmo srpski jezik" obilježiti jubilej ustanove na čijem je čelu, širom RS do graja tekuće godine.

Predsjednik Dodik rekao je da je nakon svih ratova, zemljotresa i raznih nedaća koje su zadesile ovaj kraj, NUB RS ostala institucija koja je sačuvala identitet našeg naroda.

Na današnji dan prije osam decenija osnovana je ova ako ne najznačajnija, sigurno jedna od najznačajnijih kulturnih institucija kod nas. Povodom jubileja na svečanoj akademiji danas s početkom u 13 časova u NUB RS, o istorijatu i značaju ustanove govorila je direktorica Ljilja Petrović-Zečić.

Ona je juče kampanju "Njegujmo srpski jezik" predstavila zajedno s Mlađenom Cicovićem, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, Draškom Milinovićem, direktorom Radio-televizije Republike Srpske, Željkom Jovanovićem, fotografom kampanje i urednikom fotografije u dnevnom listu "Politika", i Goranom Milašinom, lingvistom i višim asistentom na Filološkom fakultetu u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije