Vizuelna umjetnost

Aleksandru Čaviću, fotoreporteru Nezavisnih, Gran pri za "Male heroje" (FOTO)

Aleksandru Čaviću, fotoreporteru Nezavisnih, Gran pri za "Male heroje" (FOTO)
Aleksandru Čaviću, fotoreporteru Nezavisnih, Gran pri za "Male heroje" (FOTO)

BANJALUKA - Fotoreporteru Nezavisnih novina Aleksandru Čaviću večeras je u Banskom dvoru u Banjaluci uručena glavna nagrada za fotografiju "Mali heroji".

Čaviću je Gran pri u kategoriji "Život" i naziv pobjednika memorijalne izložbe posvećene Goranu Terziću pripao za fotografiju koja je pratila tekst Nikole Vidačkovića, koji je 12. decembra 2015. objavljen u štampanom i elektronskom mediju Nezavisnih novina. Pisano je o porodici Jošić iz sela Donje Ratkovo, čijih četvoro djece svakog dana pješači 7 kilometara do škole i nazad.

"Drago mi je da je prva nagrada sa prve memorijalne izložbe posvećene sjajnom umjetniku pripala meni", rekao je Čavić.

U kategoriji "Kultura i umjetnost" nagradu je dobila Tesnim Karišik za fotografiju "Melodies of memory", dok je prva nagrada u kategoriji "Ljudi mog grada" uručena Samiru Zahiroviću za "Kišobrandžiju". U kategoriji "Događaj", za fotografiju "Dječije odjeljenje", nagradu je dobio takođe Aleksandar Čavić.

Žiri u sastavu Aleksandar Golić, Drago Vejnović i Aleksandar Trifunović odabrao je 40 radova, po 10 iz svake kategorije, za ovu izložbu.

Posjetioci izložbe imaju priliku da vide fotografije koje je snimio 21 autor - Aleksandar Čavić, Alen Jehja, Amra Topić, Armin Graca, Borislav Zdrinja, Vladimir Stojaković, Vedad Krkbešević, Vojislav Ritan, Darko Gavrić, Dinko Hošić, Dragana Dušanić, Jelena Nišić, Katarina Vrhovac, Nataša Mihajlović, Samir Zahirović, Svetlana Novaković, Siniša Plavšić, Slobodan Rašić Bobara, Srđan Gotovac, Tesnim Karišik i Husein Šljivo.

Takođe je izloženo i 20 fotografija Gorana Terzića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije