Vizuelna umjetnost

Biseri bh. arhitekture pred publikom u Trebinju

Biseri bh. arhitekture pred publikom u Trebinju
Foto: N.N. | Biseri bh. arhitekture pred publikom u Trebinju

TREBINJE - U organizaciji Asocijacije arhitekata u BiH, u Galeriji Kulturnog centra u Trebinju je ovog vikenda drugi put zaredom otvorena izložba "Collegium Artisticum 2018".

U pitanju je godišnja izložba radova bh. athitekata, na kojoj je predstavljeno 18 projekata, arhitektonskih, enterijerskih i urbanističkih rješenja, tematski i funkcionalno raznovrsnih - od rekonstrukcija sakralnih objekata i spomeničkih kompleksa, preko projekata stambenih zgrada, hotela i vila, do porodičnih kuća, od ukupno 57 radova, koliko je ove godine bilo u široj konkurenciji.

Dario Kristić, predsjednik Asocijacije arhitekata u BiH, istakao je da je riječ o najvažnijoj godišnjoj izložbi radova iz oblasti arhitekture u BiH, sa tradicijom dugom šest decenija, a koju asocijacija ove godine organizuje sa akcentom na najbolja idejna rješenja.

I član bh. asocijacije arhitekata iz Trebinja Ninoslav Ilić smatra da su ovakve stručne izložbe od posebnog značaja za Trebinje.

"Upravo zbog bogatog kulturnoistorijskog nasljeđa našeg grada, ali i zbog važnosti da se razgovara o aktuelnoj problematici u arhitekturi, nadam se da će izložba otvoriti i određena pitanja iz ove oblasti i da ćemo imati priliku da prepoznamo neke pozitivne primjere kako se u gradovima našeg okruženja radi", kazao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije