Vizuelna umjetnost

Bogat program "Pantelinskih dana"

Bogat program "Pantelinskih dana"
Foto: NTV Arena | Bogat program "Pantelinskih dana"

Na praznik Svetog Pantelejmona, 9. avgusta, ispred Gradske uprave Bijeljine biće organizovano lomljenje slavskog kolača, a ulicama grada proći će litija nakon liturgije u Crkvi Svetog Đorđa.

Pantelinsko duhovno veče uoči praznika biće održano u Centru za kulturu, a slavske svečanosti pratiće bogat kulturni i sportski program, najavljeno je iz Gradske uprave.

U okviru kulturne manifestacije "Pantelinski dani" u gradu će u petak, 4. avgusta, biti otvoren Deveti bijeljinski umjetnički salon na kojem će domaći umjetnici, arhitekte i dizajneri predstaviti radove.

Savska regata biće vožena u nedjelju, 6. avgusta, na relaciji Subotište-Rača, a tog dana će koncertom "OK benda" na centralnom gradskom trgu biti završena i "Otvorena scena", na kojoj se publici u ljetnjim mjesecima predstavljaju brojni talenti.

Novost ove godine biće organizacija moto-kampa na prostoru Poljoprivredne škole u okviru koga će biti održano veče elektronske muzike u petak, 4. avgusta, i koncert grupe "Kerber" u subotu, 5. avgusta.

Prvi put biće prikazana i izložba rukotvorina "Šta sve ženske ruke mogu", u organizaciji Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Semberija", koje organizuje i veče omladinskog folklora u subotu, 5. avgusta, na centralnom gradskom trgu.

U programu "Pantelinskih dana" su brojne sportske aktivnosti, kup u ronilačkim disciplinama na bazenima Banje Dvorovi i međunarodni turnir u rukometu i mini rukometu.

U organizaciji Sportskog kluba "Jablan", na hipodromu će tradicionalno biti organizovana korida na kojoj se očekuje veliki broj posjetilaca.

Dio pantelinskih manifestacija održava se i u bijeljinskom naselju Janja, gdje je danas, na Ilindan obilježena slava Crkvene opštine, dok će 8. avgusta biti proslavljen i Dan mjesne zajednice. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije