Vizuelna umjetnost

Danas promocija poštanske marke "Umjetnost"

Danas promocija poštanske marke "Umjetnost"
Foto: N.N. | Danas promocija poštanske marke "Umjetnost"

BANJALUKA - U prostorijama Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) danas, s početkom u 12 časova, biće održana promocija prigodne poštanske marke pod nazivom "Umjetnost".

S obzirom na to da je MSU RS bio jedan od glavnih inicijatora učešća BiH na najvećoj smotri savremene umjetnosti "Venecijanskom bijenalu" 2013. i 2017. godine, na kojem se predstavila kroz izložbene projekte umjetnika Mladena Miljanovića i Radenka Milaka, "Pošte Srpske" su izdavanjem prigodne poštanske marke željele dati svoj doprinos i podršku u razvoju savremene umjetničke scene na prostoru BiH.

Marku će promovisati Jasminka Krivokuća, direktor "Pošta Srpske", Sarita Vujković, direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, te  Mladen Miljanović i Radenko Milak, umjetnici čija su djela predstavljena na markama.

"Prigodna poštanska marka 'Umjetnost' biće izdata na osnovu Programa o izdavanju poštanskih maraka i vrijednosnica za 2018. godinu, nominalnih vrijednosti 0,90 i 1,70 KM i tiražom od 15.000. Uz prigodno izdanje izdaćemo i prigodni ili FDC koverat, u tiražu od 300 komada", javili su iz MSU RS.

Autor ovog izdanja je Nebojša Đumić, grafički dizajner "Pošta Srpske", a motivi na markama su segmenti iz umjetničkih djela, izložbenih projekata pomenutih umjetnika, koji su predstavljeni na "Venecijanskom bijenalu", a nakon toga su postali dio muzejskog fundusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije