Vizuelna umjetnost

Drvenom kašikom se kuva, a ne tuku djeca

Drvenom kašikom se kuva, a ne tuku djeca
Foto: N.N. | Drvenom kašikom se kuva, a ne tuku djeca

TUZLA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom "Budi muško klub" Udruženja "Zemlja djece u BiH" danas je organizovao uličnu kampanju pod nazivom "Iza zatvorenih vrata - Digni ruku protiv nasilja nad djecom" u Tuzli.

Organizatori su građanima dijelili drvene kašike i letke kako bi probudili svijest o borbi protiv nasilja nad djecom.

"Poznato je da drvena kašika kod nas služi za vaspitavanje djece, a mi smo napisali da služi za kuhanje, a ne za vaspitavanje djece. Dijelit ćemo ih građanstvu uz poziv na borbu protiv nasilja nad djecom",  rekao je Adis Jahić, socijalni radnik UG "Zemlja djece" Tuzla.

On je dodao da zakonska regulativa postoji, kako na međunarodnom, tako i na državnom, federalnom i kantonalnom nivou, ali najveći je problem što se nasilje krije i u 90 odsto slučajeva nasilje se dešava iza zatvorenih vrata.

Podaci govore da otprilike petoro djece na svijetu dnevno izgubi život usljed nasilja.

"Smatram da su ovakvi događaji dobri u podizanju svijesti jer samim tim sprečavamo da se uopšte desi nasilje, tako da ne bismo morali dolaziti u situaciju da se iz toga izbavljamo",  izjavio je David Altarac, član "Budi muško kluba".

Četiri su osnovna tipa nasilja, odnosno fizičko, psihičko, seksualno i zanemarivanje. Najnoviji vid nasilja je putem savremenih informaciono-komunikacionih tehnologija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije