Vizuelna umjetnost

"Evropska noć muzeja" u Banjaluci: "Niplpipl" ispred MSU RS

"Evropska noć muzeja" u Banjaluci: "Niplpipl" ispred MSU RS
Foto: N.N. | "Evropska noć muzeja" u Banjaluci: "Niplpipl" ispred MSU RS

BANJALUKA - Pored izložbe "Punktumi", zbirke inostrane umjetnosti Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), koja broji 100 djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja, kojom će biti obilježena "Evropska noć muzeja", u ovoj instituciji u subotu i ove godine je ispred Muzeja predviđen i muzički dio programa.

"Muzički dio programa započinjemo nastupom banjalučkog dječjeg hora 'MaMa Voks', zatim di-džej setom, a od 22 časa prvi put na ovim prostorima ugostićemo izuzetno popularan i aktuelan bend 'Niplpipl'", kazala je Sarita Vujković uoči "Evopske noći muzeja" koja se organizuje pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i UNESCO-a, a vezana je za Međunarodni dan muzeja 18. maj.

Tanja Đaković, pomoćnica ministra prosvjete i kulture Republike Srpske, istakla je podršku Ministarstva ovoj značajnoj manifestaciji, kojom se Muzej pridružuje porodici od preko 2.000 evropskih muzeja koji obilježavaju i Međunarodni dan i "Evropsku noć muzeja". Osim Banjaluke, ovu manifestaciju, konstatovala je Đakovićeva, obilježiće i muzeji i galerije u Trebinju, Bijeljini, Foči i Srebrenici.

Ovogodišnja tema Međunarodnog dana muzeja je "Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika", rečeno je u MSU RS, a osmišljen je i zanimljiv interaktivni program, gdje će posjetioci zahvaljujući kompaniji "M:tel", prijateljima Muzeja, imati mogućnost da zavire u svijet virtuelne realnosti, te da izrade svoje portrete sa pozadinama najznačajnijih slika postavke "Punktumi" u foto-kabini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije