Vizuelna umjetnost

Izložba fotografija pet autorki

Izložba fotografija pet autorki
Foto: N.N. | Izložba fotografija pet autorki

GRADIŠKA - Izložba fotografija "Djevojke pitaju žene: Koliko ljubavi je dovoljno?", na kojoj će radove predstaviti pet mladih djevojaka iz tri grada, biće otvorena včeras u 20 časova u Kulturnom centru Gradiška.

Povod za izložbu je nadolazeći međunarodni praznik Dan žena ili, kolokvijalno, 8. mart, a djevojke fotografijama postavljaju vječito pitanje - koliko ljubavi je dovoljno i da li je taj jedan dan u godini jedini kada treba pričati o tome.

Ovu inicijativu je pokrenula Tea Jagodić, fotografkinja iz Banjaluke, koja već godinama kroz svoje radove obrađuje spomenutu tematiku, a za ovu priliku je okupila još četiri koleginice.

Pored nje, radove će predstaviti Teodora Čikić iz Gradiške, Ivana Bjeljac iz Novog Grada te Tajana Dedić-Starović i Milana Tomić iz Banjaluke.

Iako veliki broj ljudi prati radove navedenih autorki na onlajn platformama, Tea je zatražila priliku da njihovo stvaralaštvo pokažu široj javnosti, pa je ovo prava prilika da ih sada vidimo u sasvim drugom svjetlu. Izložba će biti otvorena sedam dana, a nakon toga radovi se sele u banjalučki Art klub "Prostor".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije