Vizuelna umjetnost

Izložba slika ćirilici u čast

Izložba slika ćirilici u čast
Izložba slika ćirilici u čast

TREBINJE - Povodom proslave Svetih Ćirila i Metodija, krsne slave trebinjskog udruženja za zaštitu srpskog pisma "Ćirilica", u galeriji Kulturnog centra otvorena je izložba slika članova Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović".

Deset umjetnika ovog udruženja predstavilo se radovima na temu ćirilice, koja je, kako je otvarajući izložbu istakao predsjednik Skupštine Trebinja Dragoslav Banjak, nezamjenjivi dio identiteta srpskog naroda i srpske kulture, zbog čega njeno očuvanje treba da bude prioritet.

"Mi smo željeli da u domenu svoga rada i svojih mogućnosti damo maksimalan doprinos i svečanostima Udruženja 'Ćirilica', koje slavi svoju krsnu slavu, ali i da svojim radovima ukažemo na značaj i ljepotu našega pisma, sa različitim vlastitim doživljajem ove teme i u različitim tehnikama", istakla je Nina Milenić-Lojović, predsjednik Udruženja "Milorad Ćorović".

Istakavši da podsjećanje na značaj ćirilice mora biti konstantno i svakodnevno, predsjednica Udruženja "Ćirilica" Vesna Andrić naglasila je da je upravo praznik Svetih Ćirila i Metodija najbolji datum da se ukaže na tu važnost srpskog pisma, kao osnovnog obilježja nacionalnog identiteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije