Vizuelna umjetnost

Jedan od glavnih kreativaca "Igre prijestola" stiže u Herceg Novi

Jedan od glavnih kreativaca "Igre prijestola" stiže u Herceg Novi
Jedan od glavnih kreativaca "Igre prijestola" stiže u Herceg Novi

HERCEG NOVI - Strip vikend "Winter is coming", koji organizuje Hercegnovski strip festival (HSF) u godini njihovog jubileja, biće održan od 11. do 14. februara.

Gost će biti Vilijam Simpson, višestruko nagrađivani autor stripova i legendarni "storyboard"’ umjetnik najpoznatije TV serije na planeti "Game of Thrones" (Igra prijestola).

To će biti prilika da se pred premijeru šeste sezone "Igre prijestola" svi upoznaju sa jednim od glavnih kreativaca ovoga spektakla.

Vil Simpson dolazi iz Belfasta, informišu iz HSF, i podsjećaju da je više od 17 godina radio na kultnim stripovima najvećih svjetskih izdavačkih kuća: Marvel, DC i 2000AD. Crtao je  Betmena, Transformerse, Helblejzera, Sudiju Dreda, Osmog putnika, Indijanu Džonsa i mnoge druge naslove.  Nakon tranzicije u svijet filma, radio je storibord i koncept art za filmove kao što su "Carstvo vatre" i "Njeno veličanstvo".

Prvi zimski "Winter is coming" - strip vikend održavaće se na više lokacija u Herceg Novom, a pored izložbe radova iz serije "Igra prijestola" na programu je i crtanje za fanove, live art, strip berza, rok svirke.

Sve programe pratiće i berza stripova striparnice "Mister No" iz Podgorice.

(NN/vijesti.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije