Vizuelna umjetnost

MSU RS nagradio Dragoslava Malinića

MSU RS nagradio Dragoslava Malinića
Foto: N.N. | MSU RS nagradio Dragoslava Malinića

BANJALUKA - Osamnaestu godinu zaredom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS) nagradio je studente završne godine studija iz oblasti likovne umjetnosti na godišnjoj izložbi radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Nagradu za najbolje radove dobio je Dragoslav Malinić, koji, prema ocjeni žirija, pokazuju iznenađujuću zrelost u realizaciji i jasno definisan vizuelni izraz.

"Njegovi radovi u različitim medijima slikarstva, performansa i konceptualne umjetnosti pokazuju hrabrost u suočavanju sa novim izazovima, traganju za formom, a sama djela jasno prenose ideju umjetničkog rada", navodi se u saopštenju žirija.

Žiri, koji su činili Mladen Banjac, kustos, Lana Pilipović, viši kustos, i Žana Vukičević, viši kustos, prepozno je izuzetan potencijal i utemeljenost za ozbiljan nastavak i razvoj umjetničke karijere u budućnosti.

Nagrada MSU RS podrazumijeva i izložbu radova nagrađenog studenata, koja će biti realizovana u Galeriji "Plus" - izložbeno-prodajnom prostoru MSU RS.

Radove nagrađenog studenta, kao i radove ostalih studenata treće i četvrte godine na predmetu Intermedijalna umjetnost možete pogledati u okviru izložbe "Mi Punktumi" koja je trebalo da bude otvorena u petak veče u MSU RS.

MSU RS u okviru izložbe "Punktumi: zbirka inostrane umjetnosti MSU RS" koja je priređena povodom obilježavanja Evropske godine kulturnog nasljeđa i realizovana uz podršku Evropske unije u BiH, pozvao je studente treće i četvrte godine Akademije umjetnosti u Banjaluci sa predmeta Intermedijalna umjetnost da sa svojim radovima na 17. godišnjoj izložbi radova studenata ostvare dijalog sa aktuelnom postavkom.

U svom studijskom programu, studenti predmeta Intermedijalna umjetnost istražujući nove forme prezentacije i produkcije savremene umjetnosti dobili su priliku da zajedno sa kustosima MSU RS daju svoj kritički osvrt na prezentovano kulturno nasljeđe i ponude novu formu umjetničkog dijaloga. Priliku da pokažu svoj umjetnički talenat dobilo je 18 studenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije