Vizuelna umjetnost

"Maratonci" 13. aprila u Domu omladine u Banjaluci

"Maratonci" 13. aprila u Domu omladine u Banjaluci
Foto: N.N. | "Maratonci" 13. aprila u Domu omladine u Banjaluci

BANJALUKA - Predstava "Maratonci", čiji su protagonisti srednjoškolci, članovi Dječijeg pozorišta RS i Gradskog pozorišta "Jazavac", biće izvedena 13. aprila u Domu omladine u Banjaluci u okviru događaja "Sedmica za nas trči počasni krug".

Nikola Bundalo, jedan od organizatora ovog događaja, napominje da je komad rađen prema originalnom pozorišnom tekstu Dušana Kovačevića, koji je nastao tokom njegovih studentskih dana.

"Mi smo ga adaptirali na nama svojstven način te smo prenijeli vrijeme i mjesto u banjalučki milje. Pokušali smo kroz današnje događaje ukazati na probleme koji su sveprisutni u našem društvu", kazao je Bundalo.

"'Sedmica za nas' je koncept i humanitarna manifestacija koja je nastala prije dvije godine. Obuhvata promociju mladih umjetnika i predstavljanje njihovih autorskih radova. Uspješno smo je organizovali dvije godine zaredom te smo ovim simboličnim imenom događaja željeli da se naša generacija oprosti i da posljednji put zablista u okviru ovog projekta", naveo je on.

Prije izvođenja komada "Maratonci" biće otvorena izložba mladog fotografa Luke Tomića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije