Vizuelna umjetnost

Memorijalna izložba "Goran Terzić" 3. maja

Memorijalna izložba "Goran Terzić" 3. maja
Memorijalna izložba "Goran Terzić" 3. maja

BANJALUKA - Memorijalna foto-izložba "Goran Terzić" biće otvorena 3. maja, u 19 časova, u Malom izložbenom salonu Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci.

Posjetioci izložbe će imati priliku da vide fotografije koje je snimio 21 autor, a među kojima su i radovi fotoreportera "Nezavisnih" Aleksandra Čavića i Vladimira Stojakovića. Tu su objektivom uhvaćeni momenti Alena Jehja, Amre Topić, Armina Graca, Borislava Zdrinje, Vedada Krkbeševića, Vojislava Ritana, Darka Gavrića i Dinka Hošića. Pred posjetiocima će biti i fotografije Dragane Dušanić, Jelene Nišić, Katarine Vrhovac, Nataše Mihajlović, Samira Zahirovića, Svetlane Novaković, Siniše Plavšića, Slobodana Rašića Bobara, Srđana Gotovca, Tesnima Karišika i Huseina Šljive.

Poziv je bio otvoren za profesionalne i amaterske fotografe, a od 253 tehnički ispravne fotografije, stručni žiri koji su činili Aleksandar Golić, Drago Vejnović i Aleksandar Trifunović odabrao je 40 radova.

Ljubitelji fotografije takmičili su se u četiri kategorije: "Ljudi mog grada", "Događaj", "Život" i "Kultura i umjetnost". Pobjednici će biti proglašeni na otvaranju izložbe, kada će im biti uručene i nagrade.

Zahvaljujući sponzorima obezbijeđene su simbolične novčane nagrade za pobjednike kategorija, dok će pobjednik konkursa dobiti fotoaparat Nikon D3200 + 18-55mm VR II. Osim najboljih radova koji su pristigli na konkurs, u Banskom dvoru će biti izloženo i 20 fotografija Gorana Terzića, koji je bio strastveni ljubitelj fotografije i saradnik više medija. Iznenada je preminuo 19. januara 2015. godine, u 57. godini života. Organizatori su Udruženje građana eTrafika.net i Banski dvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije