Vizuelna umjetnost

Murali koji su u avgustu uljepšali svijet

Murali koji su u avgustu uljepšali svijet
Foto: Ilustracija | Murali koji su u avgustu uljepšali svijet

"Hodanje u krugu" je naziv ovog velikog murala napravljenog za festival ulične umjetnosti "Waterford Walls" u Vaterfordu u Irskoj. Ipak, našao se na fasadi jedne zgrade na Novom Zelandu.

Za španske kraljeve grafita Pichi & Avo kažu da su čudesni prijatelji i neprijatelji svojim slikama. Na ovom muralu napravljenom za "Pow! Wow!" šou u Grčkoj oslikali su grčkog heroja Perseju sa Hermes krilatim sandalama.

Francuski umjetnik Mantra pokazuje svoju klasu uz ovaj odličan mural u Beču. Napravljen za Festival urbanističke estetike, Mantra je svoj rad jednostavno nazvao "Bečki leptiri".

Građanski rat u kombinaciji s oskudnošću poslova, resursa i prostora uzrokuje tenzije među ljudima u Libanu. Ernesto Maranje je naslikao džinovskog crnog nosoroga kako bi pokazao da raznovrsnost može biti prednost, a ne teret.

Indonežanski slikar, poznat po nadimku Vajld Draving, zaslužio je mjesto na ovoj listi tako što je napravio ovaj impresivni mural. "Griffin" se može naći u Arviki, Švedska, i napravljen je za festival umjetnosti "Artscape".

 

Prošlog mjeseca je održan nevjerovatni "Street Art on the Roc" festival u Francuskoj. Hopare je bio jedan od slikara koji su pokazali svoje vještine tokom ovog događaja. Rezultat? Ova ljepotica koja oduzima dah.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije