Vizuelna umjetnost

Noć muzeja održana u 47 gradova Srbije

Noć muzeja održana u 47 gradova Srbije
Foto: N.N. | Noć muzeja održana u 47 gradova Srbije

BEOGRAD - Manifestacija "Noć muzeja" održana je u 47 gradova i mjesta Srbije, a u Beogradu na 62 lokacije sa više od 500 različitih sadržaja.

U Beogradu je, po pravilu, izuzeto dobro posjećena "Noć muzeja" održana po 15. put, a tema ovogodišnje bila su "Pobjede i pobjednici".

Galerija ULUS-a, Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", Jugoslovenska kinoteka, kuća Veljković, Muzej Jovana Cvijića, Rimski bunar bili su puni posjetilaca koji su odlučili da provedu subotu veče obilazeći lokacije grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura.

Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dječja tura za najmlađe posjetioce kako bi se na zanimljiv način upoznali sa svijetom kulture i umjetnosti.

Posebno je osmišljen i servis Moja staza koji posjetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima.

Ove godine organizovano je 15 novih sadržaja, među kojima i "Doktorova kula Laza Lazarević" i Legat Milene Dravić i Dragana Nikolića.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji i predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom svijeta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije