Vizuelna umjetnost

Pliva inspirisala 22 djela

Pliva inspirisala 22 djela
Pliva inspirisala 22 djela

ŠIPOVO - Prirodni ambijent okoline Šipova i izvor rijeke Plive i ove su godine bili i više nego dovoljna inspiracija za umjetnike koji su do nedjelje stvarali na Međunarodnoj umjetničkoj koloniji "Pliva 2015".

Posljednje večeri trajanja kolonije, koja je počela 25. jula, otvorena je izložba nastalih radova, a učesnike kolonije, kao i njihove goste i posjetioce, zabavljao je i muzički orkestar. Kompozicije inspirisane Plivom specijalno za tu priliku napisali su mladi kompozitori Dragana Tabak i David Mastikosa.

Četrnaest eminentnih umjetnika, koji su prošli selekciju akademskog vajara, akademika i organizatora kolonije Milivoja Unkovića, stvaralo je nova djela, ali i uživalo u ljepotama koje ovi krajevi nude. Unković je naglasio da je svaki dan tokom trajanja kolonije imao svoju čar i posebnost, što je rezultovalo predivnim utiscima na kraju.

"Učesnici su ostavili 22 rada. Oni su radili svoju poetiku, kojom se i inače bave u svojim ateljeima, ali ovaj put sa prizvukom Plive", pojasnio je on.

Pored kreativnog i radnog programa, umjetnicima i gostima kolonije "Pliva 2015" organizovani su i drugi programski sadržaji.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije