Vizuelna umjetnost

Počeli "Trebinjski dani fotografije"

Počeli "Trebinjski dani fotografije"
Foto: Ilustracija | Počeli "Trebinjski dani fotografije"
N.N.

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je izložba fotografija članova Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

Izložbom pod nazivom "Foto BiH 2017" počeli su "Trebinjski dani fotografije", koje već osmu godinu organizuje Foto-kino klub Trebinje.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Zoran Milošević rekao je da Foto-kino klub kroz svoj rad afirmiše i grad Trebinje, zbog čega Gradska uprava podržava i visoko cijeni njegovu ulogu u širenju kulture.

Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović istakao je da je izložba svake godine dobija na većem kvalitetu i da je ovogodišnja iskorak u odnosu na prošlu godinu.

On je napomenuo da su Trebinjci sinoć imali priliku da pogledaju oko 100 fotografija 50 autora, među kojima su nagrađene Dragana Prole u kolor tehnici i Srđana Dunđerovića u crno-bijeloj tehnici.

Članovi Foto-kino kluba Trebinje Nermin Smajić sa fotografijom "Zub vremena" osvojio je drugu nagradu u konkurenciji monohrom fotografija, dok je u istoj kategoriji Radoje Elez, fotograf prve klase, dobio pohvalu za fotografiju "Brko".

Na izložbi su predstavljeni i radovi članova Foto-kino kluba Trebinje Predraga Mucovića, Dušana Vukovića, Siniše Stanišića i Radovana Dangubića.

Iz Foto-kino kluba Trebinje najavili su da će u okviru ovogodišnjih Dana fotografije tokom jula i avgusta biti priređeno više foto-izložbi, kao i škola fotografije.

"Trebinjski dani fotografije" održavaju se u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije