Vizuelna umjetnost

Počeli "Trebinjski dani fotografije"

Počeli "Trebinjski dani fotografije"
Foto: N.N. | Počeli "Trebinjski dani fotografije"

TREBINJE - Godišnjom izložbom najboljih radova bh. fotografa - "FotoBiH 2018", koju organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju BiH, proteklog vikenda u Muzeju Hercegovine u Trebinju počeli su "Trebinjski dani fotografije", manifestacija iza koje već devet godina stoji Foto-kino klub Trebinje.

Među 139 selektovanih fotografija, autora iz 12 foto-klubova iz svih krajeva BiH, nalaze se i radovi četiri trebinjska fotografa, od kojih su dva i nagrađena – Dušan Vuković, prvom nagradom za kolor fotografiju, i Predrag Mucović, koji je dobio pohvalu. 

Prema riječima Ozrena Božanovića, predsjednika Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH, trebinjska izložba druga je od 10 planiranih u gradovima BiH, pri čemu će radove pristigle na ovogodišnji konkurs svaki put birati drugi selektor, fotograf najviših zvanja iz Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

"Na ovaj način autori mogu da steknu uvid gdje im je mjesto u bh. fotografiji, a ove kolekcije služe i kao svojevrsna podloga da se izaberu kolekcije BiH koje će ove godine predstavljati zemlju na izložbama međunarodne asocijacije fotografa", kazao je na otvaranju Božanović.
Dodao je da se, po opštoj ocjeni, čini da je ovogodišnja kolekcija bolja od svih onih izlaganih prethodnih godina. 

I za ovogodišnje "Trebinjske dane fotografije" organizatori su najavili sadržajan program, od samostalnih i kolektivnih foto-izložbi, preko škole fotografije za početnike, do foto i filmskih radionica, a trajaće sve do oktobra, kada je planirano da posebnom svečanošću bude obilježen značajan jubilej trebinjskog Foto-kino kluba - 70 godina od osnivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije