Vizuelna umjetnost

Pred publikom najbolji radovi bh. fotografa

Pred publikom najbolji radovi bh. fotografa
Foto: Ilustracija | Pred publikom najbolji radovi bh. fotografa

TREBINJE - Osmi "Trebinjski dani fotografije", koje tradicionalno organizuje Fotokino klub Trebinje, započeli su u četvrtak uveče otvaranjem državne izložbe fotografija "Foto BiH 2017", na kojoj su izloženi najbolji radovi bh. fotografa u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

U pitanju je oko stotinak fotografija koje je uradilo 50 autora, među kojima su i nagrađeni Dragan Prole u kategoriji fotografija kolor tehnike, i Srđan Dunđerović u kategoriji fotografija crnobijele tehnike.

"Drago mi je da svaka ova izložba bude bolja od prethodne, pa je i ova iskorak u kvalitetu u odnosu na prošlogodišnju i nadamo se da će tako biti i svih narednih godina", kazao je predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović.

Među nagrađenim bh. fotografima su bili i član Fotokino kluba Trebinje Nermin Smajić, čija je fotografija "Zub vremena" osvojila drugu nagradu u konkurenciji monohrom fotografija, dok je u istoj kategoriji Radoje Elez, fotograf prve klase, dobio pohvalu za fotografiju "Brko".

Pored Eleza i Smajića, predstavljeni su i radovi Dušana Vukovića, Predraga Mucovića, Siniše Stanišića i Radovana Dangubića, članova Fotokino kluba Trebinje.

"Dani fotografije" će se u Trebinju nastaviti tokom jula i avgusta, kada se očekuje više fotoizložbi i škola fotografije. Nakon otvaranja izložbe nastupio je trio "Arbor Vitae".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije