Vizuelna umjetnost

Pronađena slika u Rumuniji, moguće djelo Pikasa iz krađe 2012.

Pronađena slika u Rumuniji, moguće djelo Pikasa iz krađe 2012.
Foto: N.N. | Pronađena slika u Rumuniji, moguće djelo Pikasa iz krađe 2012.

Slika za koju se vjeruje da je jedna od ukradenih iz muzeja Kunsthal u Roterdamu 2012, pronađena je u Rumuniji, saopštilo je danas tužilaštvo te zemlje.

Rojters prenosi da se vjeruje da je pronađena slika djelo "Arlekinova glava" Pabla Pikasa, koja je ukradena u pljački 2012.

U toj pljački, jednoj od najdramatičnijih u svijetu, lopovi su ukrali sedam slika među kojima su slike Pabla Pikasa, Kloda Monea, Anrija Matisa, a koje su zajedno vrijedne milione evra, podsjeća agencija.

Iako su vođa kriminalnog prstena i njegovi saučesnici bili uhapšeni i osuđeni 2013. godine, ni jedno od umjetničkih djela nije bilo pronađeno, a stručnjaci su vjerovali da su počinioci spalili najmanje tri djela da bi sakrili tragove.

"Istražitelji za borbu protiv organizovanog kriminala istažuju okolnosti u kojima je slika koju je potpisao Pablo Pikaso, vrijedna 800.000 evra, pronađena u subotu uveče u Tulči", saopštili su istražitelji.

Oni su naveli da su dva Holanđana došla u Holandsku ambasadu u Bukureštu sa slikom navodeći da su je pronašli u jugoistočnom rumunskom gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije