Vizuelna umjetnost

Rasnovrstan program "Kaleidoskopa"

Rasnovrstan program "Kaleidoskopa"
Foto: Arhiva | Rasnovrstan program "Kaleidoskopa"

TUZLA - Međunarodni festival umjetnosti mladih "Kaleidoskop" u Tuzli počinje danas i održava se deseti put ove godine. Festival ove godine traje šest dana i realizuje se na šest lokacija.

Program je, pored muzičkih aktivnosti, upotpunjen izložbama, radionicama, Kaleidoskop artom te drugim zanimljivim sadržajima, koji su postali sastavni dio programa festivala.

"Ono što karakteriše festival je da smo zadržali tu imidž grada u smislu alternativne muzičke scene i da su to bendovi koji nose festival. Puno je tih tuzlanskih bendova prošlo. Karakteristika festivala je profesionalna audio i vizuelna tehnologija", pojasnio je Maid Porobić,  član Organizacionog odbora festivala.

Na "Kaledioskopu" će, između ostalih, nastupiti i Rambo Amadeus, "Letu štuke", Marčelo i "Helem nejse". Festival je jako bitan za Tuzlu, smatra lokalna vlast.

"Pozivam sve moje sugrađane da uživaju u umjetnosti, da uživaju u međusobnom dijalogu s umjetnicima i međusobnom dijalogu umjetnika različitih umjetnosti", kazao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Festival je nastao 2009. godine, kao jedna od aktivnosti u okviru projekta "Culture II", koji su, zajedno s općinom Tuzla, realizovali grad Bolonja i Univerzitet Bolonja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije