Vizuelna umjetnost

Street Arts Festivala u Mostaru: Umjetnički tragovi na ulicama grada

Street Arts Festivala u Mostaru: Umjetnički tragovi na ulicama grada
Foto: Ilustracija | Street Arts Festivala u Mostaru: Umjetnički tragovi na ulicama grada

Drugo izdanje "Street Arts Festivala" u Mostaru, pored toga što donosi nove murale na ulice ovog bosanskohercegovačkog grada, obogaćeno je i programima za sve generacije, a u grad na Neretvi već su počeli pristizati umjetnici iz svih dijelova svijeta.

U Mostaru je trenutno i umjetnik iz Nevade Erik Bruk, koji oslikava mural u Centru 3, a ulični spektakl izvešće gostujuća umjetnica iz Zagreba Nikolina Majdak. U njenoj pratnji u Mostar stiže i umjetnik Mane Mei, koji će oslikavati fasadu u naselju u blizini Sveučilišta u Mostaru. 

Najmlađi će imati priliku da posjete ulični cirkuski program "Niske pobude i visoke pete", koji će danas biti održan na lokaciji "Black Dog" paba na Krivoj Ćupriji.

"Malo trčanja ukrug, korak naprijed, dva nazad, malo vikanja i nadvikivanja, malo šarma i namigivanja, malo vatre i žongliranja, ruže i visoke pete. Sreća i veselje", ovako su ukratko organizatori opisali ovogodišnji ulični festival u Mostaru.

Druga etapa mostarskog "Street Arts Festivala" i programi "StreetArTura" urbane intervencije održavaće se do 10. oktobra.

U Mostar će pristizati umjetnici koji će oslikavati murale na fasadama zgrada i učestvovati u izložbama i muzičkim programima.

Lokalni umjetnici koje okuplja ovaj festival neizostavan su dio cijele manifestacije. Oni će takođe ostaviti svoje umjetničke tragove na ulicama grada i ujedno pokazati progres dugogodišnjeg djelovanja u uličnoj umjetnosti.

Pojedini će predstaviti svoju kreativnost putem radionica i "muzičkih off programa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije