Vizuelna umjetnost

Trebinjski savremeni umjetnici pred beogradskom publikom

Trebinjski savremeni umjetnici pred beogradskom publikom
Trebinjski savremeni umjetnici pred beogradskom publikom

BEOGRAD - U beogradskom Kulturnom centru – Galerija Podroom večeras (četvrtak veče) u 19 časova se otvara izložba pod nazivom “Trebinjska savremena umjetnička scena”, na kojoj će se predstaviti umjetnici Anka Gardašević, Igor Bošnjak, Miljan Vuković, Marko Musović, Nada Arnaut, Ratko Vučinić, Sreten Milatović i Taida Jašarević.

Izložba trebinjskih umjetnika, kako je najavljeno, postavlja pitanje da li se uopšte može govoriti o aktivnoj umjetničkoj sceni u mjestu koje je geografski na samoj periferiji teritorije jedne države?, ali i daju odgovori da umjetnici savremenim medijskim jezikom istražuju različite kontekste svog društvenog okruženja.

I pored toga što svi odabrani umjetnici govore prepoznatljivim internacionalnim jezikom i koriste sva dostupna moderna tehnološka dostignuća, najavljeno je da će se u njihovim  radovima moći prepoznati naznake podneblja sa kojeg potiču, u izboru tema i u postupku, kao i u duhu kojim odišu.

Izložba koju realizuju Kulturni centar Beograd, Kulturni centar Trebinje i Akademija likovnih umjetnosti iz Trebinja biće otvorena do 11. marta…

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije