Vizuelna umjetnost

Tuzlaci pozvani da prikažu fotografije i video-zapise svog grada

Tuzlaci pozvani da prikažu fotografije i video-zapise svog grada
Tuzlaci pozvani da prikažu fotografije i video-zapise svog grada

TUZLA - Foto-kino klub Tuzla pozvao je svoje sugrađane da sve fotografije i video-zapise koji prikazuju bilo koji oblik kulture u gradu Tuzla podijele s njima kroz konkurs pod nazivom "Tuzlanska kultura i umjetnost na fotografiji i filmu".

"Tuzla je grad u kojem se kulturne manifestacije i manifestacije kulture događaju svakodnevno. Kulturu grada Tuzla možemo pratiti kroz koncerte, izložbe, performanse, projekcije, ali i arhitekturu grada, ples, vjenčanja, događaje, običaje, sajmove i sve drugo što čini kulturni život grada", saopštili su iz Foto-kino kluba Tuzla.

Dodaju da veliki broj događaja u njihovom gradu bude zabilježen na fotografijama ili video-zapisima, ali da te fotografije ili kratki filmovi zauvijek ostanu zatvoreni u nekoj ladici, ili u najboljem slučaju budu na društvenim mrežama, neselektivno izloženi pogledima i kritici.

"Tuzla baštini tradiciju najboljih scenskih fotografa u BiH, a bez skromnosti možemo reći i mnogo šire. Nažalost, toj se posebnoj umjetničkoj disciplini u Tuzli ne prilazi na pravi način. Iz tog razloga smo došli na ideju da fotografije zabilježene na kulturnim dešavanjima, a koje posjeduju posjetioci istih, prikažemo kroz izložbu", naveli su u spomenutom kino klubu.

Svi koji posjeduju određene fotografije ili video-zapise mogu ih slati do 5. septembra na adresu: [email protected]

Svečano otvaranje izložbe i projekcija pristiglih video-zapisa biće upriličeni 12. septembra u Ateljeu "Ismet Mujezinović" u Tuzli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije