Vizuelna umjetnost

U "M:telu" otvorena izložba radova studenata Akademije umjetnosti

U "M:telu" otvorena izložba radova studenata Akademije umjetnosti
Foto: N.N. | U "M:telu" otvorena izložba radova studenata Akademije umjetnosti

BANJALUKA - Mladi umjetnici oslikavajući ogradu kompanije "M:tel" raznim formama i tehnikama prikazali su i prenijeli široj publici svoje ideje, vizije i poruke.

Tim od deset studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci uradio je kreativna rješenja, od čega je izabrano njih 12. 

"Ovi radovi, pored toga što su naslikani na ogradi naše kompanije, nalaze se i na kalendarima za ovu godinu, a organizovali smo i izložbu u holu naše poslovne zgrade", kazala je Jelena Maksimović, portparol kompanije "M:tel", i dodala da će ova izložba biti dugotrajno postavljena.

Studenti čiji su radovi prikazani kazali su da je realizacija ovog projekta, koju je organizovao "M:tel", za njih bilo uzbudljivo i interesantno iskustvo.

Damir Omić, student banjalučke Akademije umjetnosti, Smjer grafički dizajn, rekao je da je ovo bila izvanredna prilika za sve mlade ljude da budu primijećeni - i oni, ali i njihovi radovi. 

"Ovoj projekat treba da bude primjer i da pokaže studentima i ostalim kompanijama da treba njegovati kulturu u gradu, ali i onu koja dolazi od mladih ljudi", kazao je Omić.

Njegov kolega Stefan Plamenac rekao je da je zahvalan što je "M:tel" omogućio da studenti učestvuju na ovom projektu.

Maksimovićeva je kazala da se "M:tel" u okviru svog društveno odgovornog rada trudi da podrži, ali i osmisli projekte koji promovišu prave vrijednosti.

"Ova izložba, kao i čitav projekat oslikavanja ograda je jedan od dokaza da 'M:tel' zaista podržava umjetnost. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju, kroz već tradicionalne projekte, ali i neke nove", rekla je prof. dr Sanda Dodik, dekan Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije