Vizuelna umjetnost

U 'Kolu' mnoštvo umjetnika iz regiona

U 'Kolu' mnoštvo umjetnika iz regiona
Foto: Ilustracija | U Kolu mnoštvo umjetnika iz regiona

TREBINJE - Izložbom slika istaknutih umjetnika - Hadži Branka Nikitovića iz RS i Vasileva Ničea iz Makedonije, u trebinjskom Muzeju Hercegovine otvorena je druga međunarodna likovna kolonija "Kolo - Trebinje 2017".

Koloniju je zvanično otvorio Dragoslav Banjak, predsjednik Skupštine grada Trebinja, koji je istakao da je ova manifestacija, iako bez duže tradicije, afirmisana i u Trebinju i u široj zajednici upravo zahvaljujući poznatim umjetnicima, ali i zbog bogatog i raznovrsnog programa.

"Osim opšteg, kulturnog značaja, poseban kvalitet likovne kolonije jeste organizacija radionice za djecu s posebnim potrebama, s ciljem njihovog uključivanja u proces stvaranja i izražavanja, pružanja mogućnosti izbora", istakao je Banjak.

Podsjetio je da su na koloniji planirane i dvije izložbe slika, sa prošlogodišnje i sa ovogodišnje radionice, kao i izložba radova pristiglih na konkurs za izbor suvenira Trebinja, te modna revija Udruženja "Vasila" i koncerti Gradskog hora "Tribunija" i GKUD "Alat SL".

Jedan od organizatora i idejni tvorac kolonije "Kolo" je trebinjski umjetnik Dražen Milić, koji je ovom prilikom zahvalio Muzeju Hercegovine, Udruženju umjetnika istočne Hercegovine "Milorad Ćorović" i gradu Trebinju koji su, kako kaže, prepoznali njegovu ideju i stali iza njega.

Milić je naročitu radost, ali i zahvalnost, izrazio umjetnicima iz svih krajeva regiona koji su ove godine u velikom broju sačinili jedno veliko umjetničko kolo u Trebinju i izrazio nadu da će ono u narednim godinama rasti i jačati.

Na koloniji će učestvovati 25 slikara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Bugarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije