Vizuelna umjetnost

Uhapšen osumnjičeni za krađu slike

Uhapšen osumnjičeni za krađu slike
Foto: Sputnjik | Uhapšen osumnjičeni za krađu slike

​Osumnjičeni za krađu slike Arhipa Kuindžija iz Tretjakovske galerije u Moskvi tokom izložbe uhapšen je, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk.

Ona je rekla da je osumnjičeni uhapšen u zajedničkoj akciji policije i Savezne bezbjednosne službe, prenosi Tas s.

Prema njenim riječima, uhapšen je 31-godišnji muškarac u selu Zarečje u moskovskom regionu i on je priznao policiji da je ukradenu sliku sakrio u objektu u izgradnji u regionu Odincovski, gdje ju je policija kasnije i pronašla.

Osumnjičeni je odranije poznat policiji, jer je već privođen zbog trgovine narkoticima, a poslednji put je zbog toga bio uhapšen u decembru 2018. godine.

Slika poznatog pejzažiste Arhipa Kuindžija "Aj Petri", dimenzija 39x53 centimetra, stara 111 godina i koja prikazuje planinu na Krimu, ukradena je u nedjelju uveče iz moskovske Tretjakovske galerije, kojoj je pozajmljena iz Ruskog muzeja u Sankt Peterburgu.

Na video snimcima iz galerije videla se osoba koja skida sliku sa zida i napušta prostoriju sa slikom procenjenom na oko milion dolara.

Izložba je zbog krađe bila zatvorena, a iz Tretjakovske galerije saopštili su da će ponovo biti otvorena danas u 15 sati po lokalnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije