Otvorena izložba "Naše sjećanje na Veliki rat"

PRIJEDOR - Povodom obilježavanja stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata u Muzeju Kozare upriličena je istorijska izložba "Naše sjećanje na Veliki rat".

Izložba crteža studenata Akademije umjetnosti u Art klubu "Prostor"

BANJALUKA - Izložba crteža studenata prve i druge godine Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, nastalih u klasi profesorice Leonile Marić na predmetu plastična ...

Drvenom kašikom se kuva, a ne tuku djeca

TUZLA - Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom "Budi muško klub" Udruženja "Zemlja djece u BiH" danas je organizovao uličnu kampanju pod ...

Priča o pronađenoj Pikasovoj slici bila lažna

BUKUREŠT - Nedavno objavljena priča o ukradenoj slici Pabla Pikasa koja je pronađena u Rumuniji raskrinkana je kao lažna.

Pronađena slika u Rumuniji, moguće djelo Pikasa iz krađe 2012.

Slika za koju se vjeruje da je jedna od ukradenih iz muzeja Kunsthal u Roterdamu 2012, pronađena je u Rumuniji, saopštilo je danas tužilaštvo te zemlje.

Hoknijeva slika prodata za 90 miliona dolara

NJUJORK - Slika Britanca Dejvida Hoknija prodata je na aukciji u kući "Kristi" u Njujorku za 90 miliona dolara, što je aukcijski rekord za jednog živog umjetnika.

U Novom Gradu otvorena izložba "Nemanjići-rađanje kraljevine"

U gradskoj galeriji u Novom Gradu danas je otvorena izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine" čiju postavku čine kostimi, oružja, oruđa i fotografije scenografije stvarane ...

Od sutra u Novom Gradu izložba "Nemanjići- rađanje kraljevine"

U gradskoj galeriji u Novom Gradu sutra će biti otvorena izložba "Nemanjići - rađanje kraljevine", koju čine umjetnička djela namjenski stvarana za istoimenu seriju RTS-a.