Jet set

Bubnjar Češljar se obratio javnosti: Ne želim se pravdati, ali profil mi je hakovan

Bubnjar Češljar se obratio javnosti: Ne želim se pravdati, ali profil mi je hakovan
Foto: Facebook | Bubnjar Češljar se obratio javnosti: Ne želim se pravdati, ali profil mi je hakovan

Bubnjar Amar Češljar putem Facebooka obratio se javnosti s ciljem da kako kaže ''demantuje neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost''.

Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti

"Zbog moje obitelji, prijatelja, saradnika, građana, susjeda i svih ljudi koji me poznaju osobno ili kroz moj dugogodišnji profesionalan rad, ovim putem se obraćam u namjeri da demantiram neistinite informacije koje su posljednjih dana uznemirile javnost. Uz veliko poštovanje prema svima, ovim se ne želim pravdati, već iznosim javnosti do sada nepoznate činjenice. Komentar koji je napisan pod mojim imenom na Facebooku portala klix.ba, a pod postom o prosvjedima studenata u Mostaru nisam napisao ja. Moj mail i profil su bili hakirani. Notifikacije o promijenjenoj šifri su obrisane, što sam shvatio tek jutro poslije kad se nisam uspio logovati ni na Facebook ni na e-mail. Sa mog e-maila su slane poruke novinarima i portalima u Hrvatskoj, kao dupli demanti u dva različita perioda tijekom te noći. Istina je da nisam napravio komentare, niti sam poslao pomenute mailove novinarima. Ali jesam obavio jedini telefonski razgovor sa hrvatskim novinarem Vedranom Strukarom u kojem sam dao izjavu i sve negirao, ali taj dio nije objavljen. U svojoj profesionalnoj karijeri, surađivao sam s ljudima iz cijele BiH, kao i iz svakog kraja svijeta. Moji osobni stavovi i profesionalni domet ipak sežu dalje od polovičnih i pro nacionalističkih, pro nasilnih ili bilo kakvih sličnih komentara po društvenim mrežama. Nažalost, trenutna situacija u našoj zemlji povoljna je za ovakva provociranja i utemeljenje “istina” bez da se kontaktiraju sudionici. Tako da, sve što je izneseno nije ni blizu istine koju ja živim. Sve je instrumentalizirano ili ispolitizirano. O mojoj privatnosti se malo zna, ali bih dodao da je jedan dio moje šire obitelji hrvatske nacionalnosti, i da čak ni greškom ne bih mogao napisati nešto slično što je navedeno. Ali, svakako se želim izviniti mojim prijateljima, kolegama, porodici i muzičarima čitavog svijeta koji su doživjeli neprijatnost pomislivši da je ovo izjava Amara Češljara kakvog godinama poznaju. Moj jedini način komuniciranja je bio i ostao univerzalan – glazba!", napisao je Češljar na facebooku.

Podsjećamo,  bubnjaru su otkazali saradnju Dino Merlinbend "Letu Štuke" zbog komentara na Facebooku o mostarskim protestima zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije