Jet set

"Cold Snap" spotom želi prikazati horor zvani pedofilija

"Cold Snap" spotom želi prikazati horor zvani pedofilija
"Cold Snap" spotom želi prikazati horor zvani pedofilija

Metal bend iz Varaždina "Cold Snap" u srijedu u ponoć izdaje kontroverzni spot za pjesmu "Monster", koji za tematiku ima jedan od najvećih problema današnjice, a to je pedofilija.

"Svećenik me je našminkao. Svećenik mi je dao čokoladu. Čudovište me je diralo. Što biste učinili da vam to kaže vaše dijete? Što biste učinili da ste vi to dijete", rekao je Jan Kerekeš, vokal varaždinskog benda.

Kerekeš navodi da je pedofilija jedan od najužasnijih ljudskih poremećaja, a kad se počne događati iza vrata tako svetog mjesta kao što je crkva, taj užas postaje horor.

"Naš prijatelj prošao je kroz taj horor i nakon njegove priče mi nismo mogli ravnodušno čekati da se stvari promijene nabolje same od sebe. Napravili smo pjesmu 'Monster', a sad smo napravili i video inspiriran tom pričom našeg prijatelja", dodaje Kerekeš.

Video-spot je pun metafora i simbola i neugodno ga je gledati, ali članovi benda smatraju da je upravo to i poenta.

"Mi želimo prikazati taj horor. Možda će ljudi reći da nismo trebali odabrati baš tako osjetljivu temu i koristiti je kao inspiraciju, no mi se ne slažemo. Koristimo svaku inspiraciju isključivo da stvari promijenimo nabolje", dodaje Kerekeš.

"Cold Snap" je snimao ovaj spot u jednoj crkvi, a u spotu učestvuju i djeca. "Roditelji su nam dali dopuštenje da snimamo njihovu djecu u svim scenama, čak su bili i prisutni na snimanju i u jednom trenutku svi smo se osjećali neugodno", dodao je Kerekeš.

Varaždinski bend smatra da u stvarnom životu ta djeca se osjećaju neugodno sve vrijeme, sramota ih je progovoriti, prestrašena su i slomljena. Najčešće krive sebe za sve što im se događa i to je najveći problem.

"Naša namjera je da ovaj video promijeni i spasi nekoga. Možda će ovaj video potaknuti ljude da govore o ovom problemu, dati im hrabrosti da kažu naglas sve što ih muči, sve čega se boje i sve što osjećaju. Ako ovaj video spasi barem jedno dijete, mi ćemo biti ponosni", naglašavaju članovi benda "Cold Snap".

Odgovorni za spot

Produkciju za ovaj video potpisuje Jan Kerekeš kao i scenario. Režiju su uradili Jan Kerekeš i Tin Majnarić.

Fotografiju i šminku potpisuju  Ivana Majnarić i Ema Kerekeš.

U ovom spotu Jan Kerekeš glumi sveštenika, a djecu glume Tibor Colja, Edo Zemljić Melnjak, Antonio i Ivan Crnila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije