Jet set

Deset rituala Megan Markl

Deset rituala Megan Markl
Foto: N.N. | Deset ritual Megan Markl

Donosimo vam deset rituala koje ponavlja svaki dan kako bi uvijek izgledala savršeno:

1. Voli kuhati

Megan kaže da voli kuhati, a barem jednom sedmično priprema svoj omiljeni recept: prženu cvjetaču sa ljutim umakom. Takvo jelo često jede uz salatu ili kao prilog nekoj proteinskoj namirnici. "Svaki dan skuham nešto", rekla je Megan za magazin Shape.

2. Izbjegava fast food

Megan je jednom prilikom izjavila za magazin Chalkboard kako je prošlo mnogo mjeseci otkad je zadnji put prošla kroz "drive-in" (poput onih McDonald'sa ili Burger Kinga).

3. Opušta se vikendom

"Dok sam snimala seriju Suits, morala sam jako paziti što jedem. Vikendom bih se malo opustila. Bitna je ravnoteža", rekla je Megan za magazin Best Health.

4. Zdrav doručak i proteinska večera

Dan najviše voli započeti toplom vodom s limunom i zobenom kašom s bananama i sirupom od agave ili s borovnicama i medom. Za večeru najviše voli jesti morsku hranu.  

5. Pije puno vode

"Hidratizirajte se. Stalno. Vaša će koža izgledati puno bolje, sve će izgledati bolje", kaže Megan za Shape.

6. Vježba i trči s ličnim trenerom

Megan voli trčati jer tako razbistri glavu. "Treba mi trčanje za psihički mir isto onoliko koliko mi treba da bih ostala u formi", rekla je Megan za Shape. Dodala je i kako se poslije svakog treninga osjeća sjajno i euforično.

7. Pije crno vino

Megan uživa u čaši crnog vina dnevno, rekla je u intervjuu za Best Health. Najdraža vina su joj Malbec, Cabernet i Pinot Noir, prenosi delish.com.

8. Bavi se jogom

Ljubav prema jogi naslijedila je od majke koja je bila instruktorica joge. Najviše voli vježbati hot i vinyasa jogu u hip-hop studiju u Los Angelesu.

9. Pije smoothieje

Smoothieji su u zadnje vrijeme postali pravi hit, a zna to i Megan koja svoju dnevnu dozu vitamina i minerala dobiva upravo iz tog hranjivog napitka.

10. Radi 15-minutne treninge

S obzirom na njen gust raspored, Megan ne stigne satima vježbati pa treninge podijeli na 15-minutne vježbe za različite mišićne grupe koje kombinuje s kardio vježbama.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije