Jet set

Džastin Timberlejk u ovogodišnjem poluvremenu Super Bowla

Džastin Timberlejk u ovogodišnjem poluvremenu Super Bowla
Foto: Ilustracija | Džastin Timberlejk u ovogodišnjem poluvremenu Super Bowla

Pop zvijezda Džastin Timberlejk nastupiće u februaru u poluvremenu Super Bowla, 14 godina nakon "Nipplegatea" ili problema s odjećom Dženet Džekson koji je rezultovao skandalom i još uvijek se pamti i rado prepričava.

Tridesetšestogodišnji pjevač vijest je potvrdio na Twitteru, a isto je nakon njega potvrdio i glavni sponzor događaja, kompanija Pepsi.

Ovogodišnji 52. po redu Super Bowl održaće se 4. februara na US Bank stadionu u Minesoti na kojemu je prošle godine nastupila Lejdi Gaga.

Ovo će biti treći Džastinov nastup na najznačajnijem američkom sportskom i muzičkom događaju. Prvi put se tu pojavio 2001. s nekadašnjim bendom N'Syncom, a 2004. je na scenu izašao kao solo pjevač s Dženet Džekson. Izvodili su hit "Rock Your Body" a Timberlejk je na kraju nastupa potrgao dio odjeće sa pjevačice izloživši pogledima i kamerama njenu desnu dojku prekrivenu samo srebrnom zvijezdom, što je rezultovalo "američkom tragedijom".

Super Bowl i Grammy su najutjicajniji događaji kada je riječ o prodaji muzičkih ostvarenja. Na prvom mjestu je bez konkurencije nastup u poluvremenu Super Bowla koji svake godine prati oko 100 miliona ljudi. Rezultat je porast prodaje albuma za dvadesetak posto, a pjesama za 36 posto - samo u sedmici nakon Super Bowla.

Među muzičkim zvijezdama koje su dosad nastupile su Madona, Brus Springstin, U2, Kejti Peri, Rolling Stonesi, Majkl Džekson, Coldplay, Bijonse i mnogi drugi.

Zabavni programi u poluvremenu Super Bowla od šezdesetih do devedesetih godina prošlog vijeka nisu bili toliko raskošni i popularni kao danas.

No od 1991. godine, kad je u poluvremenu takmičenja nastupila grupa New Kids on the Block, nastupi nekih od najpopularnijih muzičkih zvijezda današnjice postali su neizostavan dio tog šoua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije