Jet set

Džej Zi prvi reper primljen u kuću slavnih tekstopisaca

Džej Zi prvi reper primljen u kuću slavnih tekstopisaca
Foto: Ilustracija | Džej Zi prvi reper primljen u kuću slavnih tekstopisaca

Lijepe vesti za slavnog repera Džej Zija stižu sa svih strana. Dok čeka da njegova supruga Bijonse na svijet donese blizance, on ima još razloga za slavlje.

Naime, Džej Zi (Šon Kori Karter) je prvi reper u istoriji koji je uvršten u Songwriters Hall of Fame odnosno “Kuću slavnih tekstopisaca”.

Bruklinski reper, koji je čak 21 put nagrađen prestižnom nagradom Gremi, pridružio se veličinama kao što su Džon Lenon, Elton Džon, Ira Geršvin i mnogi drugi.

Džej Zi nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji Songwriters Hall of Fame, ali, i ako inače nije mnogo aktivan na društvenim mrežama, u vrijeme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

Umjetnike nominuju njihove kolege iz muzičke industrije, a ideja je da se “sačuva, oda počast i slavi rad tekstopisaca koji su obogatili svjetsku kulturu.”

Džej Zi – Prvi reper primljen u kuću slavnih tekstopisaca

16 Jun 2017 Story news 11 Pregleda

Lepe vesti za slavnog repera stižu sa svih strana. Dok čeka da njegova supruga Bijonse na svet donese blizance, Džej Zi ima još razloga za slavlje.

Naime, Džej Zi (Šon Kori Karter) je prvi reper u istoriji koji je uvršten u Songwriters Hall of Fame odnosno “Kuću slavnih tekstopisaca”.

Bruklinski reper, koji je čak 21 put nagrađen prestižnom nagradom Gremi, pridružio se veličinama kao što su Džon Lenon, Elton Džon, Ira Geršvin i mnogi drugi, prenosi Story.rs.

Džej Zi nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji Songwriters Hall of Fame, ali, i ako inače nije mnogo aktivan na društvenim mrežama, u vreme događaja objavio je više tvitova u kojima je zahvalio muzičarima koji su ga inspirisali.

Umjetnike nominuju njihove kolege iz muzičke industrije, a ideja je da se “sačuva, oda počast i slavi rad tekstopisaca koji su obogatili svetsku kulturu.”

Podsjećamo, američki reper i biznismen jedan je od finansijski najuspješnijih hip hop umjetnika i interpretatora u SAD, čije se bogastvo procjenjuje na više od 500 miliona dolara. Kao solo izvođač prodao je preko 30 miliona primjeraka albuma samo u SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije