Jet set

Hilari tuče Bila

Hilari tuče Bila
Hilari tuče Bila

Hilari Klinton u posljednje vrijeme se u očima javnosti pokušava pokazati kao nježna, topla i duhovita osoba, ali prema upravo objavljenoj knjizi, ona je sklona nasilju i ispadima pri kojima teroriše radnike, tajne agente, pa čak i svog supruga.

U knjizi koja će službeno biti objavljena 13. oktobra, „The Clintons’ War On Women“, politički strateg Roger Stone detaljno opisuje Hilarino agresivno ponašanje, i to još iz perioda kad je Bil bio guverner Arkansasa.

“Hilari Klinton ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Bilu. Hilari je Bila tukla, udarala ga s čvrstim predmetima, grebala ga i zbog nje je krvario”, piše Stone, kontraverzna osoba koja se nedavno naglo povukla iz kampanje Donalda Trumpa, te koja je napokon javno objavila tračeve koji godinama prate Klintonove.

Godinama se sve zna o bračnim nesuglasicama između bivšeg prvog para, a čak je i bivša portparolka Bila Klintona, Dee Dee Majers, izjavila svojevremeno da je “pokrivala” prvu damu.

U martu 1993. godine, kad je Hilari otputovala u posjetu umirućem ocu, Bil je ostao zabavljati Barbaru Streisand u Bijeloj kući. Kad je Hilari čula da je pjevačica, inače obožavateljka tadašnjeg predsjednika, provela noć u njenoj rezidenciji, odmah se vratila kući.

Nakon toga se Bil pojavio s takvom ogrebotinom na vratu, da su ga novinari bez pardona pitali šta mu se dogodilo.

“Ja sam idiotkinja koja je izjavila da se porezao za vrijeme brijanja, čak i prije nego sam ga vidjela. A, zatim sam ga vidjela. Imao je veliku ogrebotinu, i bilo je očito da nije nastala tokom brijanja”, prisjetila se naknadno Dee Dee.

Policajac koji je svojevremeno čuvao guvernera Bila tvrdi da je vidio i gore stvari. Jednom se Hilari probudila usred noći, i kad je vidjela da Bil nije kod kuće, nazvala je policajca i zahtijevala da joj dovede supruga kući.

Ona ga je čekala kod kuće, a kad je došao, stvar je toliko eskalirala da se čuo zvuk slomljenog stakla i lupanja vrata.

“Kad je sve bilo gotovo, zaposlenici su pronašli slomljeno staklo, tanjire i otrgnuta vrata s jednog kuhinjskog ormarića”, napisao je Kris Anderson u knjizi „American Evita: Hillary Clinton's Path to Power“.

Anderson je napisao i da je Hilari znala napadati Bila u limuzini na putu na službena događanja. Šta god bi našla nadohvat ruke, bacila bi na supruga, ali kad bi došli na mjesto događaja, smješkali bi se i zajedno s njim okupljenima.

Tajni agent Stone napisao je da je vidio kako stoje stvari još na dan inauguracije 1993. godine, kad je Bil obavijestio suprugu da ona neće moći preuzeti kancelariju zamjenika predsjednika.

Hilari je tako dan inauguracije započela besramno galameći na Bila. Ovaj događaj opisan je i u knjizi Garyja Aldricha „Unlimited Access: An FBI Agent Inside the Clinton White House“, i to sljedećim riječima:

„Samo odjebite od mene, odjebite od mene“. Da niste prišli 10 metara od mene ili ćete vidjeti! Da ste me jebeno poslušali, O.K“, rekla je.

Hilari bi, napisao je Aldrich, bila izvan sebe kad joj tajni agent ne bi pristao nositi stvari, jer to nije bilo u opisu njegovog radnog mjesta. A, jednako je zla i nasilna znala biti i Klintonova starija kćerk Chelsea.

1999. godine, na vrhuncu Lewinsky skandala, Hilari je opet napala Bila, pa Stone citira Andersona.

„U prošlosti, Hilari je bacala knjige i pepeljare na predsjednika, s tim da je svaki put pogodila metu. Hilari ga je šamarala, i to dovoljno jako da bi ostajali crveni tragovi koje bi tajni agenti vidjeli nakon što bi on napustio sobu”.

Nakon što su napustili Bijelu kuću, verbalno ni fizičko nasilje nije nestalo, samo se manje pisalo o njemu. Zato mnogi smatraju da će se nova verzija Hilari, koju ona sama pokušava progurati, teško prodati, jer previše ljudi ističe da je riječ o zločestoj, nasilnoj ledenoj kraljici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije