Jet set

Jede samo dvije namirnice

Jede samo dvije namirnice
Jede samo dvije namirnice

Maraja Keri u sezoni praznika odbija da ugrozi liniju. Zbog toga drži veoma strogu dijetu, koja se, kako tvrdi, sastoji od samo dva sastojka.

"Zaista je teško. Moja dijeta, mrzeli biste je", rekla je 46-godišnja pevačica za E! Njuz.

"Sve što možete da jedete je norveškog lososa i kapar svakog dana. I to je to", objasnila je pjevačica.

Slavna Amerikanka je bila na turneji posljednjih meseci, a bila je zauzeta i snimanjem nove dokumentarne serije za E! pod nazivom Marajin svet (Mariah's World).

Svoju novu figuru jedna od najuspješnijih pjevačica svih vremena prikazaće na božićnim koncertima u Njujorku u decembru, a potom se vraća u Las Vegas, gdje stalno nastupa.

"Ozbiljna sam. Pokušavam da se držim proteina. To je najteže", rekla je Maraja o svojim strogim pravilima kada je hrana u pitanju.

Začin kapar predstavljaju pupoljci cvijeta biljke koja je još od antičkog doba poznata kao dodatak jelima, ljekovita biljka i afrodizijak.

Zatvoreni pupoljci se beru ručno i sirovi nisu jestivi. Tek nakon jednodnevnog sušenja i potapanja u morsku vodu, slani rastvor, sirće ili ulje, spremni su za upotrebu. Pikantan ukus daju im kiselina kaprin i senfol-glukozid.

Trebalo bi da im je boja u rasponu od tamnomaslinaste do plavo-zelene, a poželjno je da pupoljci budu što manji. Tada su najboljeg ukusa. Kapar se koristi kao prilog, potopljen u sirće ili ulje. U italijanskoj i španskoj kuhinji je neizostavan dodatak.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije