Jet set

Kako je Kejt iz korjena promjenila princa Vilijama (FOTO, VIDEO)

Kako je Kejt iz korjena promjenila princa Vilijama (FOTO, VIDEO)
Kako je Kejt iz korjena promjenila princa Vilijama (FOTO, VIDEO)

Oženivši djevojku iz srednje klase, princ Vilijam je konačno stavio tačku na pogrešno shvatanje braka koje je do tada imao gledajući svoje roditelje

Kada su princ Vilijam i Kejt Midlton sa djecom došetali do crkve svete Marije Magdalene u Sandringamu, gde je krštena princeza Šarlot prije dva mjeseca, mlada porodica puna ljubavi djelovala je prisno i dostojanstveno. Bilo je tu i smijeha i šale, najviše zahvaljujući nestašnom princu Džordžu.

Dok je elegantna Kejt u bijelom Aleksandar Mekvin kompletu gurala Šarlot u kolicima, Vilijam je svog sina čvrsto držao u naručju. Vilijam nije prestajao da se smije i da sija od zadovoljstva. A to ni ne treba da čudi, jer ovo je bila velika stvar za drugog u redu za nasleđivanje britanske krune.

Mnogi su primjetili da je upravo ova šetnja do crkve simbolizovala kraj problematične Vilijamove porodične prošlosti, najviše zahvaljujući podršci, ljubavi i miru porodice Midlton, piše britanski Daily Mail.

Neformalnost Midltonovih i Vilijamovo samopouzdanje koje je stekao kao otac "omekšali" su inače stidljivog princa, koji je bio veliki protivnik konstante medijske pažnje koja ga je pratila na svakom koraku. Upravo zato je cjelu britansku javnost iznenadila vijest da je kraljevska porodica dozvolila poštovaocima da prisustvuju krštenju princeze Šarlot i da mogu da fotografišu sve prisutne.

"Ako ljudi žele da fotografišu događaj, slobodni su da uživaju u tome", izjavio je tom prilikom predstavnik Bakingemske palate. To je bilo u potpunoj suprotnosti sa krštenjem princa Džordža, koje je objavljeno u intimnoj atmosferi, daleko od očiju javnosti u palati Sent Džejms.

U prilog tome da je Vilijam ojačao kao ličnost ide i slika nakon rođenja Šarlot koja je sve oduševila. Naime, Vilijam je sa Džordžom posjetio svoju suprugu i ćerku u porodilištu, a u jednom trenutku se maleni princ Džordž uplašio silnih kamera, fotoaparata i galame koja ga je okružila. Pribio se uz tatu, a Vilijam ga je tada uzeo u naručje i ohrabrio ga da mahne svim prisutnima, što je mališan i uradio. Ni u jednom trenutku se Vilijam nije libio da pokaže svoja osjećanja prema sinu i čak ga je poljubio što je izazvalo oduševljenje svih.

Bio je to dirljivi trenutak koji je dokazao da Vilijam više nije uštogljen kada je pokazivanje emocija (pogotovo u javnosti) u pitanju. Kejtina posvećenost, samopouzdanje i ljubav su mu pomogli da ima povjerenje u svoja osjećanja. Povrh svega, očigledno je i da Vilijam više nije namrgođen i pomalo bijesan kakav je u prošlosti bio, već je uvijek nasmijan i dobro raspoložen kada god je u nekoj zvaničnoj posjeti.

Kejt i njena porodica očigledno su nešto najbolje što je moglo da se desi čovjeku kao što je Vilijam, koji je prerano izgubio majku Dajanu i morao da se izbori sa užasno teškim periodom koji je uslijedio nakon toga.

Odnos između njegovih roditelja nije mu pružio čvrst oslonac koji je neophodan svakom djetetu tokom odrastanja. Čarls i Dajana se toliko nisu podnosili da nerjetko nisu mogli da borave u istoj prostoriji. Zbog toga Vilijam nije znao šta znači imati porodicu punu ljubavi i podrške, sve dok nije upoznao Kejt. Oženivši djevojku iz srednje klase, princ je konačno stavio tačku na pogrešno poimanje braka koje je do tada imao gledajući svoje roditelje. Kejt je imala razumijevanja za Vilijamove potrebe i ispunjavala mu je želje. Upoznala ga je sa toplinom svog doma i vrijednostima porodice srednjeg staleža koje je on sa lakoćom prihvatio.

A tu su i zvanične fotografije kraljevske porodice. Vilijam je lično insistirao da se, protivno tradiciji, i Midltonovi nađu na porodičnim portretima. U znak zahvalnosti prema supruginoj porodici, princ je 2014. godine na Božić napravio do tada neviđeni kompromis. Iako su Kejt i Vilijam prisustvovali božićnoj misi u društvu kraljice Elizabete i ostalih pripadnika kraljevske porodice, odmah po njenom završetku vratili su se u Anmer Hol, gde su priredili proslavu za Midltonove. Mnogi su tada bili iznenađeni i razočarani, ali uprkos svemu Vilijamov prioritet su ostali Kejt i njeni najbliži.

Porodica Midlton, puna ljubavi, pružila je Vilijamu po prvi put osećaj šta znači imati tradicionalnu porodicu: majka, otac i djeca koji čvrsto stoje na zemlji. Zato i nije mogao da im odoli. Za razliku od svog oca Čarlsa koji je cijelog života okružen slugama, Vilijam je u gotovo svim stvarima kojima se poslovno i privatno bavi samostalan. Izabrao je da živi daleko od glamura metropole, na ruralnom imanju u Norfolku, prvenstveno zbog Džordža i Šarlot, da bi im pružio najbolje i najbezbrižnije odrastanje koje on nije imao.

Vilijamov razvojni put predstavlja pravu inspiraciju pogotovo jer je drugi u nizu za nasleđivanje prestola i uspeo je da sačuva djelić života samo za sebe. Zahvaljujući tome, on sada djeluje dosta stabilnije u odnosu na starije pripadnike svoje porodice, podjednako se posvećujući privatnom životu i poslovnim obavezama.

Niko ne može da zna šta sve još čeka Vilijama, ali Midltonovi su mu definitivno pomogli da razbije naslijeđeni "začarani krug" u kojem se nalazi njegova disfunkcionalna porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije