Jet set

Madona sakupila više od sedam miliona dolara za Malavi

Madona sakupila više od sedam miliona dolara za Malavi
Madona sakupila više od sedam miliona dolara za Malavi

Kraljica popa nastupila je na događaju u Majamiju, na kojem je prodajom njenih ličnih stvari sakupljeno više od sedam miliona dolara za pomoć afričkoj državi Malavi.

Na humanitarnoj aukciji u okviru Sajma moderne umjetnosti „Art basel“ u Majamiju ponuđene su Madonine lične stvari, među kojima i kostim sa njene turneje i crno-bijele fotografije sa njenog vjenčanja sa Šonom Penom 1985. godine.

Sakupljeno je više od sedam i po miliona dolara za pomoć Malaviju, a samo set od tri fotografije sa pjevačicinog vjenčanja prodat je za 230.000 dolara.

Događaju su prisustvovale i druge slavne ličnosti među kojima i Leonardo Dikaprio, Kris Rok, Dejv Čapel i Kortni Lav, a humanitarna aukcija bila je jedan od mnogih događaja organizovanih u sklopu Sajma „Art basel“.

Slika Damijena Hersta koja se dugo nalazila u Dikaprijevoj kući u Palm Springsu prodata je za 140.000 dolara, a reprodukcija djela Trejsija Emina iz Madonine lične umjetničke kolekcije za 550.000 dolara.

Slavna pjevačica je svog sina Dejvida, čija je majka umrla na porođaju, usvojila prije više od 10 godine iz jednog sirotišta u Malaviju, a prema riječima pjevačice, kada ga je prvi put vidjela imao je malariju i upalu pluća.

Luiza Čikone je takođe prikazala i video-snimke iz Malavija i pozvala da se sakupi novac za izgradnju odjeljenja dječje hirurgije i intenzivne njege u jednoj od tamošnjih bolnica.

Kraljica popa je tokom sinoćnjeg nastupa kritikovala novoizabranog predsjednika SAD Donalda Trampa izjavom da se zbog njega „stidi što je Amerikanka“ i poljubila koleginicu Arijanu Grande.

Madonina fondacija „Rejzing Malavi“ osnovana je 2006. godine i sakuplja sredstva za smještaj, hranu, obrazovanje i liječenje siročadi u toj zemlji koja je jedna od najsiromašnijih u Africi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije