Jet set

Markl na vjenčanju nosila tijaru kraljice Meri iz 1911.

Markl na vjenčanju nosila tijaru kraljice Meri iz 1911.
Foto: N.N. | Markl na vjenčanju nosila tijaru kraljice Meri iz 1911.

LONDON - Dijamantska tijara koju je danas na vjenčanju sa princem Harijem nosila američka glumica Megan Markl, bila namijenjena kraljici Meri koja je krunisana zajedno sa suprugom kraljem Džordžom V 1911. godine.

Ta tijara koju je Markl odabrala iz trezora britanske monarhije starog 125 godina, bila je specijalno izrađena za kraljicu Meri da se slaže sa brošem koji je dobila 1893. kao poklon za vjeridbu sa tadašnjim princem Džordžom, prenosi AP.

Te dragocijenosti je u naslijeđe dobila kraljica Elizabeta II, baka mladoženje, princa Harija, koja u zaključanim trezorima čuva na stotine tijara.

Prema kraljevskoj tradiciji, kraljica Elizabeta je trebalo da dozvoli Markl da pozajmi jednu od tih svjetlucavih dragocijenosti na dan vjenčanja sa Harijem, navodi agencija.

Mjesecima pred kraljevsko vjenčanje bilo je spekulacija o tome da li će Markl nastaviti sa tradicijom nošenja tijare i ukoliko nastavi, da li će odabrati onu koju je nosila pokojna Harijeva majka, princeza Dajana.

Kesingtonska palata je prethodno objavila da je Markl na vjenčanju nosila vjenčanicu britanske dizajnerke Kler Vejt Keler.

Dugačka bijela haljina sa dugim rukavima, "čamac izrezom" i ogromnim velom mijesecima je intrigirala fanove kraljevske porodice širom svijeta.

Vejt Keler je prošle godine postala prvi ženski direktor u čuvenoj francuskoj modnoj kući "Živanši", prenio je Rojters.

Tomas Markl:Megan izgleda predivno i srećno

Otac Megan Markl Tomas, koji zbog operacije srca nije mogao da prisustvuje vjenčanju Megan i princa Harija, izjavio je da njegova ćerka izgleda predivno.

"Moja duša izgleda predivno i izgleda veoma srećno. Volio bih da sam tamo i želim im svu ljubav i sreću", rekao je Tomas Markl, koji se trenutno nalazi u Kaliforniji za američki portal TMZ.

Kako je rekao, on je gledao vjenčanje preko televizije i rekao je da je ceremonija bila "emotivna i radosna".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije