Jet set

Melanija Tramp priprema tužbu zbog vina First Lady koje se pravi u Sloveniji

Melanija Tramp priprema tužbu zbog vina First Lady koje se pravi u Sloveniji
Melanija Tramp priprema tužbu zbog vina First Lady koje se pravi u Sloveniji

U blizini grada u kojem je rođena Melanija Tramp, prva dama Amerike, tačnije u okolini Sevnice u Sloveniji, vinari su proizveli vino sorte blaufränkisch u njezinu čast vjerujući kako će im to pomoći u promociji.

Vino First Lady počelo se prodavati u kružnom podrumu dvorca Sevnica u Sloveniji, a prvih 300 boca prodano je u tri dana po cijeni od 27,90 evra. Sljedećih 2000 boca vina spremno je za prodaju u suvenirnici dvorca te u gradskom turističkom uredu.

– Neki nam sugerišu da ga prodajemo po 500 evra, ali trenutačnu cijenu smatramo poštenom – rekao je Rok Petančić, upravitelj dvorca, za Decanter.com.

– Prodaja ide dobro iako još nismo počeli promociju – objašnjava Petančić. S druge strane, Melanija nije odobrila da se vino nazove First Lady.

– Ovo je primjer pokušaja zarade na njezinu imenu, što gospođa Tramp nikad ne bi odobrila – rekao je njen portparol, a Melanija sa advokatima priprema veliku tužbu.

Ostali proizvodi iz kolekcije First Lady uključuju salamu od rijetke lokalne vrste svinja krškopoljca, čokolade i kozmetiku. Proizveli su u Sevnici i papuče prvoj dami u čast pa i kolače, ali ne znamo je li Melania ljutita i na te proizvode kao na vino. (vecernji.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije