Jet set

Monika Beluči oduševljena hercegovačkim vezom

Monika Beluči oduševljena hercegovačkim vezom
Monika Beluči oduševljena hercegovačkim vezom

Čuvena filmska diva Monika Beluči vratila se u Trebinje na dosnimavanje preostalih scena na filmu Emira Kusturice "Na mliječnom putu", a s njom su došle i kćerke, jedanaestogodišnja Deva i petogodišnja Leone.

Osim pratnje dvije dadilje, koje čuvaju djevojčice, s Monikom su i njen lični frizer, njena lična šminkerka i vozač, koji je, kako kaže osoblje hotela "Platani", gdje su svi smješteni, čovjek iz ovih krajeva i preko njega glumica najviše i komunicira s osobljem.

"Kada je pošla u Italiju, nakon snimanja na visoravni Morine, kod Nevesinja, sa sobom je ponijela i prelijepu tuniku od beza, ručno vezenu hercegovačkim vezom, koju su joj Nevesinjci poklonili, a koja ju je, kako smo vidjeli po njenim reakcijama, jako oduševila", kažu u "Platanima". Slavna glumica osoblju hotela po običaju svaki put kada odlazi ostavi dobar dio svoje skupocjene kozmetike, što ženski dio najviše obraduje, a kada se vraća časti ih italijanskim slatkišima. Zauzvrat ne traži ništa, jer je vrlo skromna. Belučijeva je u Trebinje stigla u četvrtak veče, a u petak se odmarala sa svojom djecom i nije išla na snimanje, koje bi trebalo da nastavi za vikend. Kćerke će, kako saznajemo, dok mama snima, malo biti s njom, a malo će u pratnji dadilja odlaziti na gradski bazen, iako im je, kako su ranije izjavile, bilo najljepše na Klobuku, gdje su se najviše voljele igrati s konjem dok je Belučijeva bila na snimanju. Radovan Orbović, vlasnik imanja na Klobuku gdje je Emir Kusturica za potrebe snimanja filma sagradio objekat željezničke stanice s ostacima pruge i lažnim tunelom, kaže da bi, iako nisu najavljene, on jedva dočekao da djevojčice dođu, najprije zato što i sam, kao deda nekoliko unučadi, obožava djecu, ali i zbog toga što su Monikine kćerke vrlo fino vaspitane djevojčice. Iako u hotelu "Platani" ne znaju do kada ostaje Monika Beluči, kažu da im je rečeno da će Kusturičina ekipa ostati sve do sredine septembra. I sam Kusturica najavljuje da bi mogao od sredine do kraja septembra okončati snimanje, a da bi do kraja godine film trebalo da bude izmontiran, jer je trećina snimanja već završena.

Ovo bi trebalo da bude prvi film Republike Srpske koji je urađen na osnovu iskustava posljednjeg rata i, kako kaže Kusturica, na osnovu svih bajki kojih se on sjeća, a koje su pretvorene u jednu veoma dramatičnu priču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije