Jet set

Mračne tajne popularne Bjonse: Optužila i oca da je potkrada (VIDEO)

Mračne tajne popularne Bjonse: Optužila i oca da je potkrada (VIDEO)
Mračne tajne popularne Bjonse: Optužila i oca da je potkrada (VIDEO)

'Becoming Beyoncé: The Untold Story', biografija koju je napisao Dž. Rendi Taraboreli, predstavlja veliku biografiju pop zvijezde u kojoj dobijamo uvid u svima poznat talent, ambiciju i intenzivnu, dugogodišnju želju pjevačice da ostane uvijek profesionalna i očuva svoju privatnost.

No to je isto tako duboka analiza Bjonsinog oca, Metjua Novelsa i njegovih najgorih navodnih grijeha: od toga da je varao suprugu do toga kako je upravljao kćerinom karijerom i zlostavljao njene kolegice iz "Destiny's Childa", sve dok se nisu povukle u pozadinu i prepustile reflektore Bjonse.

To je zabavna knjiga koju krase biseri poput: "Ona kao da je rođena da bude strateg za karijeru, a ideja o brendiranju je jednostavno dio njene osobnosti - i ništa je nije moglo spriječiti da postane zvijezda".

Kako ne biste morali pročitati svih 450 stranica, "Daily Beast" je odlučio navesti neke od najzanimljivijih pojedinosti iz knjige.

Tako smo saznali da je Bjonsina profesionalna veza s ocem okončana kad ga je optužila joj je krao novce s turneje.

Tina Novels, majka poznate pjevačice, tvrdi da je ona izmislila ime "Destiny's Child" dok je čitala Bibliju, a Tenitra Vilijamsje bila prisiljena promijeniti ime u Mišel - navodno kako bi djelovala privlačnije bijeloj publici.

Navodno je isto tako Bjonse poslala ljutito pismo drugim dvjema članicama "Destiny's Childa" koje su famozno napustile grupu, optužujući ih da su lijene, da su je izdale i da bespotrebno drame.

A, ako nekoga zanima, Džej Zi je navodno potrošio osam miliona dolara na 100.000 bijelih orhideja za njihovo vjenčanje.

No to nisu neki od najluđih detalja iz biografije. To su ovi događaji, koje pročitajte s dozom sumnjičavosti:

Bjonse je navodno pokazala stražnjicu - psu

Jedan komšija iz djetinjstva tvrdi da je u igri naveo Bjonse da psu pokaže "što ima", na što se ona okrenula i pokazala svom rotvajleru golu guzu.

Nešto odvratno

Bjonse ima hronične upale sinusa, a navodno je znala staviti list papira na pod i zatim stati iznad njega i pristisnuti jednu nosnicu dok bi iz druge puhnula na pod sve što ima. To bi ponovila i s drugom nosnicom. A kad bi vježbala, znala bi leći i spustiti glavu. Prekrila bi vrh usta i pustila da jednostavno sve samo iscuri iz nosa.

I 16-godišnjem Ašeru je pokazala "šta ima"

Jednom se nekoliko tinejdžera okupila kod Ašera i tokom igre je Bjonse dobila zadatak da skine hlače. Iako prvo nije pristajala, na kraju je skinula hlače do koljena, a zabezeknuti dečko je izjavio samo: "Vauuu, curo!".

O implantatima...

Iako je Tina Novels uspjela odgovarati Keli Rovland da poveća grudi tokom nekoliko godina, tačnije do 24. rođendana, nije uspjela isto učiniti s kćeri koja je ugradila implantate u ranim 20-ima.

U potrazi za "osjećajem sreće"

Navodno je Bjonse tu i tamo pušila travu, ali jednom je upitala jednog prijatelja zna li gdje može nabaviti "osjećaj sreće". Kad ju je Toni Bo zamolio da mu pojasni na što misli, ona je odgovorila: "Ma znaš, malo... stvari za pisce...". Navodno je tražila 'određene biljke'...

Imala je samo dva dečka u životu

Iako su je povezivali s mnogima, ona je bila vjerna Lyndallu Lockeu od 12-e do 19-e godine. A za sljedećeg muškarca se udala.

U početku joj se budući suprug nije baš sviđao

Povremeno je telefonski pričala s Jay Z-jem, ali joj baš nije "sjeo". Ne znamo što je učinio da je promijenila mišljenje.

Džej Zi i i Rijana

Navodno 2005. i 2006. definitivno nisu bili u vezi nego je bila riječ o marketinškom triku, koji je itekako upalio i lansirao Rijaninu karijeru u nebesa. Svejedno, čovjek koji je to izjavio, publicist Jonathan Hay, nije u to vrijeme radio Rihannin PR, pa ne možemo biti sigurni koliko je upućen u stanje stvari. No navodno su se Beyoncé i Jay Z jednom posvađali jer je Jay viđen vani s Rihannom.

Ni svađa u liftu nije (navodno) imala veze s Rijanom

Poznata prošlogodišnja svađa u liftu navodno je bila obična bračna rasprava koja nije imala nikakve veze s drugom poznatom pjevačicom, koliko god Beyoncéina sestra Solange (koja je navodno i potaknula cijelu svađu) tvrdila suprotno.

(NN/express.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije