Jet set

Najljepša ljubavna priča u svijetu šou-biznisa

Najljepša ljubavna priča u svijetu šou-biznisa
Foto: N.N. | Najljepša ljubavna priča u svijetu šou-biznisa

Veze rokera i modela bile su gotovo kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalski supermodel.

Jedno drugom bili su najdraža ljubavna priča.

"Moja najdraža ljubavna priča je naša", napisala je dvije godine nakon pjevačeve smrti Iman.

A ta priča počela je 1990. godine.

Veze rokera i modela bile su gotovo kliše u Holivudu, a to je dobro znala i Iman, somalski supermodel.

Zato priča o njihovim počecima ide tako da ona zapravo nije htjela da izlazi s velikom rok zvijezdom kakva je bio Dejvid Bouvi nakon što su se upoznali na jednoj večeri 1990. godine.

Govoreći o tim počecima u jednom intervjuu 2011. godine Iman je rekla:

"Nisam htjela da se spetljam s rok zvijezdom. Nema šanse. To nije pametna stvar. Ali Dejvid je učinio da se predomislim. Osvojio me je."

U slučaju Dejvida Bouvija bila je to ljubav na prvi pogled. Svojevremeno je rekao da je prve večeri nakon upoznavanja smišljao imena za njihovu zajedničku djecu.

"Privlačnost koju sam osjetio prema njoj bila je trenutna i sveobuhvatna. Nisam mogao da spavam od uzbuđenja nakon našeg prvog sastanka. To da će mi biti žena u mojoj je glavi bila gotova stvar. Nikada u životu ni oko čega nisam bio tako strastven. Jednostavno sam znao da je ona ta", rekao je Bouvi u jednom intervjuu 2000. godine.

Ne čudi zato da je njegovo udvaranje uključivalo sve - od romantične vožnje brodom po Parizu do vezivanja patika. Upravo je to bio trenutak u kojem se Iman zaljubila u pjevača.

"Sjećam se da su se pertle na mojim patikama odvezale, a Dejvid je bio na kolenima nasred ulice i vezao ih za mene", prisetila se Iman. Ono što je uvijek naglašavala je da se ona zaljubila u Dejvida Džounsa.

"Nisam se zaljubila u Dejvida Bouvija. Bouvi je samo persona. Pjevač, zabavljač. Dejvid Džouns je čovjek kog sam upoznala", objašnjavala je.

Somalska ljepotica i muzičar vjenčali su se 1992. godine u Toskani. Iako je on bio muzičar, a ona supermodel i bili su dio svjetskog džet-seta, uvijek su nastojali da sačuvaju svoju intimu za sebe.

Tajna dugovječnosti

Objašnjavajući tajnu njihovog braka koji je trajao više od 20 godina, sve do pjevačeve smrti, Iman je rekla da su ključ strast i poštovanje. Osim toga, od samih početaka odlučili su da drže medije daleko od svoje kuće uprkos njihovim javnim poslovima.

Oboje su imali po jedno dete iz prethodnih brakova, a zajedničku ćerku dobili su 2000. godine. Djevojčici su dali ime Aleksandrija Zahra Džouns.

Pjevač je kao otac bio odmjeren i razuman, a istovremeno zabavan, dok je Iman bila zadužena za disciplinu. Zajedničko dijete ih je, prema vlastitom priznanju, još više zbližilo.

Iako su imali kuće u Londonu i na ostrvu Mustik, njihova glavna baza i dom bio je Njujork.

Ljubav s početka devedesetih bila je jednako jaka i 20 godina kasnije.

Objašnjavajući zašto je to tako, Iman je u jednom intervjuu rekla da je pjevač uvijek zasmejava i da je njihov život poput kabarea u kojem i ona njega zasmijava.

Ljubav koja je vječna

Kada je 2004. godine Bouvi imao srčani udar, Iman je bila uz njega i pomagala mu u oporavku. Iako su i dalje čuvali svoju privatnost, zahvaljujući društvenim medijima javnost je dobila malo više uvida u njihov život.

No, privatnost im je i dalje ostala pri vrhu liste prioriteta pa su rijetki znali da pevač boluje od raka.

Dva dana prije pjevačeve smrti Iman je njegov rođendan i izlazak albuma "Blackstar" proslavila objavom nekoliko fotografija svog supruga na društvenim mrežama.

A na društvenim mrežama objavom starih fotografija i dalje potvrđuje da je njihova ljubavna priča - njoj najdraža.

(NN/92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije