Jet set

Neće biti krivičnog postupka poslije istrage o smrti Prinsa

Neće biti krivičnog postupka poslije istrage o smrti Prinsa
Foto: N.N. | Neće biti krivičnog postupka poslije istrage o smrti Prinsa

Američko pravosuđe saopštilo je da neće pokrenuti krivični postupak poslije istrage o okolnostima smrti muzičara Prinsa, pošto nije utvrđeno kako je poznati umjetnik nabavio jak analgetik, koji je uzrokovao njegovu smrt, javila je agencija Frans pres.

Muzičar (57), koji je preminuo 21. aprila 2016. godine, žrtva je prekomjerne doze fentanila, veoma jakog analgetika koji je greškom uzeo misleći da je drugi slabiji lek protiv bolova, navelo je pravosuđe.

“Bez identifikovanja potencijalnog osumnjičenog, američko pravosuđe ne može da pokrene krivični postupak poslije smrti Prinsa”, izjavio je tužilac Mark Mek u Mineapolisu, rodnom mjestu muzičara gdje je i preminuo.

Prins ili “dijete iz Mineapolisa” bio je jedan od najvećih muzičara ’80-ih i ’90-ih godina s hitovima kao što su “Cream” ili “Kiss” u kojima je miješao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit “Purple Rain”.

Autor je više stotina pjesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Gremi i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oskara za originalnu pjesmu “Purple Rain” iz istoimenog filma iz 1985. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije