Jet set

Norveški maneken najmlađi je milijarder u svijetu

Norveški maneken najmlađi je milijarder u svijetu
Foto: Instagram | Norveški maneken najmlađi je milijarder u svijetu

On ima 25 godina, model je i nasljednik norveškog ribarskog carstva. Upoznajte Gustava Magnara Witzøea, prema Forbesu, najmlađeg muškog milijardera u svijetu.

Takođe, on je treći milijarder u svijetu, nakon dvije žene iz njegove rodne zemlje.

Većina njegovog bogatstva od 4,3 milijarde dolara dolazi iz kompanije SalMar ASA, jednog od najvećih svjetskih uzgajivača lososa.

Kad je imao samo 19 godina, 2013. njegov otac Gustav Witzøe dao mu je udio u kompaniji koju je osnovao.

Forbes je saopštio kako je ribarska kompanija jedna od najvećih norveških industrija, s više od 130 hiljada tona uzgojenih lososa samo u 2016. godini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

No plavokosi nasljednik nije zainteresovan za preuzimanje očeve kompanije. "Ne možete samo zahtijevati da budete šef tako velike organizacije", rekao je za norveške novine Dagbladet.

Morate biti spremni za to. Postoji li alternativa, najbolji čovjek, muškarac ili žena, mora dobiti posao. Toliko je na kocki - vrijednosti, poslovi, ključni faktori."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New Digitals @thesceptic @teammodels

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Umjesto toga, Gustav je zauzet modnom karijerom.

Potpisao je za norveški Team Models i redovito na Instagramu objavljuje fotografije s luksuznih lokacija. Prati ga gotovo 70 tisuća ljudi.

Osim toga, ulaže u evropske start-upove kao što je Gobi, konkurencija Snapchatu, ili Key Bulter, koji pomaže Airbnb domaćinima s problemima oko održavanja.

Za norveške novine rekao je i kako su njegovi roditelji požalili što su mu dali toliko bogatstvo tako rano. Naime, imao je tek 19 godina kad je dobio sve.

"Oni vjeruju da su trebali bolje razmisliti", rekao je Gustav. "To je vjerojatno zbog toga što su me gurnuli pred reflektore javnosti. Bilo je to jako čudno u početku. Malo vas čini nervoznim ono što ljudi misle."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cant wait to go back to

A post shared by Gustav Magnar Witzøe (@guswitzoe) on

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije